Пораз од Цеља

28

Фудбалери Црвене звезде поражени су у Цељу од истоимене екипе резултатом 3:2, у пријатељском мечу. Словеначки прволигаш повео је 2:0, головима Мочича у 10. и Гобеца у 24. минуту, а изједначење црвено-белима донели су Ненад Милијаш у 37. и Едгар у 51. минуту. Цеље до победе стиже шест минута пре краја аутоголом Дејана Јаковића. То је трећи пораз  Звезде на припремама, уз три победе. Екипа се у Београд враћа 28. јула.
 
Наши фудбалери имали су прву шансу, већ после осам минута, када је Перовић са петерца пропустио да искористи грешку голмана Мујчиновића. Словенци нису пропуштали своје шансе – Мочич је обишао Бајковића само два минута касније, за вођство домаћина. У 19. минуту судија је пропустио да досуди пенал за Звезду, пошто је један одбрамбени играч руком блокирао центаршут Броновицког. Поново је казна стигла из прве шансе за Цеље – Бишчан је сам избио пред Бајковића, и затим проследио лопту Гобцу за 2:0.

У 36. минуту Звезда је најбољу акцију на мечу крунисала голом – дупли пас Перовића и Бурзановића окончан је одличном лоптом за Милијаша, који погађа спољном страном копачке.  Након полувремена наставка Броновицки је послао лопту за Едгара, који је био бржи од Мујчиновића и дао гол за 2:2.

Обе екипе имале су прилике за победу, али је тријумф Словенцима донела Звездина одбрана – Јаковић је после центаршута захватио лопту лоше и лобовао свог голмана.

ЦЕЉЕ: Мујчинович, Качичник, Келхар, Булајич (од 55. Марлон), Травнер (од 66. Прањич), Мочич (од 55. Анђелкович), Корун (од 55. Стојанович), Гобец (од 55. Бакарич), Штраус (од 46. Дворанчич), Бишчан (од 46. Безјак), Урбанч (од 75. Реп).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Марковић, Јаковић, Гај, Броновицки, Бурзановић (од 79. Николић), Диаките (од 46. Вукобратовић), Милијаш (од 60. Трајковић), Субашић (од 60. Короман), Едгар (од 60. Тричковски), Перовић (од 46. Блажић).

Претходни текстДодатна појачања
Следећи текстТроицки на чекању