Дујковић деманти

32

Бивши голман Црвене звезде Ратомир Дујковић демантовао је извештаје кинеских медија да је смењен са функције селектора фудбалске олимпијске селекције Кине. Дујковић каже да је објављивање вести на државној новинској агенцији ‘Синхуа’ о његовој смени, односно премештају на место саветника, део кампање против њега и председника Фудбалског савеза Кине и притиска да у национални тим убаци играче који то не заслужују:
– Знам ја њихову работу. Они су се окомили на председника Фудбалског савеза Кине и мене и измишљају ли измишљају. Нико ме није сменио. И даље предводим најбољу и олимпијску селекцију Кине. Исто је све као и у протекла 23 месеца откако сам ангажован у ФС Кине. Било је притисака да међу 22 играча уђу и неки који то не заслужују. Нисам подлегао притисцима и пријавио сам играче који су то заслужили по мојим критеријумима. Сада је све легло на руду. И више нема никаквих проблема – каже некадашњи селектор Гане.

Кина ће се на Олимпијским играма такмичити у Групи Б, са Бразилом, Новим Зеландом и Белгијом. У оквиру припрема заказан је дуел са Србијом, 25. јула, а на питање ко ће играти у финалу олимпијског турнира, Дујковић каже:
– Кина и Србија. И није искључено и да се обистини!

Претходни текстРепрезентација приоритет
Следећи текстПоповић можда у Звезди