Потребна три појачања

31

Спортски директор фудбалера Црвене звезде Горан Буњевчевић од среде је са екипом на припремама у Бад Тацмандорфу. Буњевчевић је по доласку у Аустрију разговарао са Зденеком Земаном о досадашњем току припрема:
– Земан је презадовољан како екипа ради. Наметнут је паклен темпо који играчи прихватају без поговора. Радује ме атмосфера у тиму и велика мотивација код сваког играча. Сви желе да се наметну и докажу новом тренеру и само са таквим здравим приступом може се максимално искористити припремни период. Нови играчи добро су се уклопили и на путу смо да направимо јаку групу, која ће бити у стању да испуни очекивања навијача и оствари циљеве које Црвена звезда има уочи сваке сезоне. Знали смо да ће бити тешко, али право лице треба очекивати у другом делу припрема. Напори су велики, али сам сигуран да ће играчи изгурати све до краја. Нормално је да има и повређених и уморних, али нисмо забринути због тога.
 

Буњевчевић се сложио са чешким стручњаком да су екипи потребна још три појачања:
– То су задњи везни, централни везни фудбалер и класичан шпиц. Дефинисали смо шта нам је потребно, један класан нападач може да промени комплетну физиономију игре. Важно је да Земан сада има јасну слику о екипи и зна ко може да испуни захтеве играња за Црвену звезду, а ко не. Пријатно је изненађен неким фудбалерима. Када су у питању појачања, у контакту смо са Немањом Вучићевићем и наредних дана биће познато да ли је могуће реализовати његов трансфер. Преко посредника су нам понуђени квалитетни играчи из Шпаније и Еквадора, а са Мохамедом Калоном нисмо имали никакав контакт и некада су медији ти који га остваре и пре самог клуба. Калон одговара профилу играча који тражимо и видећемо да ли ћемо разговарати са њим. Од довођења Дарка Ковачевића нисмо одустали, али је сигурно да се то неће десити овога лета. Веома га цене у Олимпијакосу и рачунају на њега у наредној сезони. Требало је издвојити много новца за његов трансфер што Звезда у овом моменту није била у стању. Видећемо у јануару да ли ће ситуација бити иста.

Звезда је остала без неколико играча овог лета, постоји трансфер листа, а двојица играча који имају понуде, Ненад Милијаш и Сегундо Кастиљо, каже Буњевчевић, немају дозволу да оду из клуба:
– Кастиљов менаџер долази у Београд и очекује га разговор са председником Спасојевићем. Добили смо добру понуду из Енглеске, али је нећемо прихватити јер је Кастиљо срце Црвене звезде. Међутим, морамо да видимо шта има његов менаџер да каже и да ли је понуда коју он има за Кастиља одговарајућа. Ми ћемо учинити све да га задржимо; уколико не буде било понуда које одговарају свим странама, ствари ће бити јасније. У том случају од Кастиља се очекује да се одмах прикључи екипи.

Милијаш не може да иде без обзира на понуде:
– Милијаш није на продају, наш став је по том питању јасан. На почетку прелазног рока смо рекли да ће Милијаш остати у клубу у случају одласка Миловановића. Зато и не разматрамо понуде других клубова. Играчи који су стављени на трансфер листу раде одвојено од остатка екипе и очекујемо понуде за њих. Уколико их не буде било, они ће наставити да раде одвојено од такмичарског тима, њихови уговори биће испоштовани. Клуб неће правити никакве проблеме око њиховог одласка и неће захтевати обештећење.

Претходни текстТитула за зеленим столом
Следећи текстКастиљо тражен