Земан задовољан

59

 Нови шеф стручног штаба фудбалера Црвене звезде Зденек Земан задовољан је приступом својих играча на почетку припрема у аустријском Бад Тацмандорфу. Прва четири дана чешки тренер је планирао за рад на кондицији. Земан каже да је свестан да је почетак припрема најтежи део за сваког играча, али да његови изабраници морају да се науче дисциплини и култури рада.
–         Радимо напорно, као и на свим досадашњим припремама. Ово је почетак сезоне који је најтежи за сваког играча. Нормално је да су ноге тешке, да су играчи исцрпљени и уморни. Све је то са разлогом јер нам је свима у интересу да што спремнији дочекамо предстојећу сезону. Играчи се морају научити дисциплини и култури рада. Момци за сада добро раде посао и задовољан сам оним што сам видео у претходних неколико дана када је у питању приступ и ангажовање целокупне екипе – поручио је Земан.

Црвено-бели ће тренирати у Аустрији до 14. јула, када се селе у Словенију.
–         Приоритет у првој фази припрема је добро спремити екипу. То је сасвим уобичајно и вежбе које се раде прилагођене су том циљу. Стицање снаге је од великог значаја за сваког играча. Прва четири дана играчи су подвргнути посебном режиму рада и исхране. После тога ће доћи до одређених промена у систему рада. Почећемо више да радимо са лоптом, уследиће и пријатељски мечеви – објаснио је искусни стручњак.
Припремама се прикључио и Ибрахим Гај, као и група нових играча који су првобитно остали у Београду због проблема са визама. Капитен Дејан Миловановић у четвртак је тренирао одвојено због болова у задњој ложи, док су сви остали били на располагању Земану.
Из Звезде су најавили да ће на ‘Маракани’ овог лета бити још појачања, али Земан после само три дана рада није могао да процени на којој позицији су најпотребнији нови играчи:
–         Тренутно на располагању имам 27 играча и биће потребно одређено време да се искристалишу ствари. Имамо довољно времена. Припреме су тек почеле. Пред нама су пријатељске утакмице које ће нам дати одговоре на многа питања. Између осталог и на то где је потребно да се појачамо у наредном периоду. У сталном сам контакту са спортским директором Гораном Буњевчевићем, који ће се и сам ускоро придружити екипи у Аустрији. После три дана не може се говорити о томе где је неопходно да се појачамо. То ће моћи тек да се процени у каснијој фази припрема. За сада сам задовољан јер играчи добро раде и испуњавају задатке које су добили.
Земан каже да му разлика у менталитету између играча у Италији и оних из српског фудбала не представља проблем:
–         И сами знате да ја нисам Италијан и добро разумем средину у коју сам дошао. Радим другачије од осталих и циљ ми је да извучем максимум из сваког појединца. Желим да остварим добар резултат и наметнем стил игре који ће одговарити екипи и навијачима. Увек сам волео да играм офанзивно и од тога нећу одустати. Имам велики мотив, јер сам стигао у велики клуб са великим амбицијама.
 

Претходни текстНови формат УЛЕБ купа
Следећи текстРешења за десетак дана