Тома „Цунами“ најбољи у мају

32

Мај је, по традицији, месец после кога ионако богате збирке трофеја многих клубова црвено-беле породице постају – још богатије.

Та традиција није изневерена ни овог маја. У нашем Спортском друштву смо прославили нове медаље, трофеје и титуле, али и подсетили се неких давних успеха. Рецимо, наш највећи и најпопуларнији клуб – Фудбалски, на достојанствен начин обележио је 17-годишњицу непоновљивог успеха српског спорта, освајања Купа шампиона, репликама вредне „сребрне амфоре“ и дресова славне генерације из Барија 1991. године.
 

Наравно, с великим усхићењем прославили смо нове тријумфе. Међу њима су и два који су протеклог месеца привукли највећу пажњу наше спортске јавности. Први је титула рукометаша, сад већ трећа за редом, која је „оверена“ освајањем бодова против ОРК Ниша, а потом прослављена егзибиционом игром и победом у дербију са Партизаном.
 
Друга клупска титула је, чини се, привукла још већу пажњу, поготово наших Делија, јер је освојена на сензационалан начин. Погађате, реч је о црвено-белим одбојкашима, који су и у финалу плеј-офа Винер штедиша Суперлиге, баш као и претходно у полуфиналу, од 0:2 стигли до 3:2 у победама. Шампионски шампањац текао је крагујевачком двораном „Језеро“ у којој су изабраници тренера Жељка Булатовића у тај-бреку „мајсторице“ више него заслужено савладали екипу Радничког.
 
У тај незаборавни успех уткан је рад свих структура у нашем Одбојкашком клубу, али пошто слава на крају треба да припадне играчима на терену и пошто међу овим сјајним момцима морамо да изаберемо најбољег, онда је избор логичан – најбољи и најефикаснији играч, истински вођа ове шампионске екипе је Томислав Докић. Наш Тома „Цунами“ је за сјајне игре током читаве сезоне и поготово у доигравању већ награђен позивом у репрезентацију Србију, али сигурни смо да ће му за даљу каријеру много значити и епитет Спортисте месеца Спортског друштва Црвена звезда.
 

Специјалну плакету ЗВЕЗДИН СПОРТИСТА МЕСЕЦА Томиславу Докићу предао је Зоран Аврамовић, директор Црвене звезде Маркетинг, новчану награду у износу од 40.000 динара, уручио је Љубинко Влатко, директор маркетинга фирме Стартас, док је поклон пакет производа фирме Агримес, једног од сталних спонзора Звездине ревије, уручила Ивана Павловић.

Истом приликом уручене су и награде добитницима у квизу «Звезда ми је све» који су тачно одговорили на питања из претпрошлог броја Звездине ревије.

Дрес ФК Црвена звезда Бошку Вељковићу из Београда, уручио је Стеван Стојановић, саветник председника фудбалског клуба за спортска питања, дрес кошаркашког клуба Црвена звезда Ратку Срдићу, предао је Небојша Илић, тим менаџер КК Црвена звезда, док је рукометни дрес Бобану Грубићу из Сопота предао Ненад Краљевски, шеф стручног штаба шампиона.

Томислав Докић је извукао и нове срећне добитнике, а то су Мирјана Ћирић из Петровца на Млави, Дарко Станковић из Ваљева и Сандра Радосављевић из Лапова.

Претходни текстДеки у посети куму
Следећи текстТроицки стао у 2. колу