Сјајна организација

43

Још се своде утисци са првог „Меморијала Радомир Ковачевић“, али готово је сигурно да ће сви учесници турнир који ће постати традиционалан оценити чистом „десетком“. Задовољни су сви, и они који су освојили медаље и они који нису, и кадети и кадеткиње из српских клубова и из иностранства, и тренери и организатори, а оно што је најважније и публика која је уживала у свему виђеном у „Шумицама“. Дан је био испуњен лепим и узбудљивим борбама, а организација је била на нивоу неког Европског првенства.

„Турнир су заиста сви напустили с осмесима“, задовољан је председник Џудо савеза Србије Иван Тодоров. „Испуњена су два основна циља. Најпре, одали смо почаст најбољем српском џудисти свих времена и друго, сви су имали доста борби. То је за већину учесника било одлично јер је ово била најбоља генерална проба за Првенство Европе за кадете и кадеткиње, које ће се одржати за три недеље“.

Радост због освојених одличја нису крили ни џудисти Црвене звезде.

„Пресрећна сам због овог првог места“, рекла нам је Милица Николић која се окитила златом у категорији до 40 килограма. „Све је било на виском нивоу, а мени се посебно допало што је турнир био интернационалан. Конкуренција је одмах другачија, већа него на неком домаћем такмичењу“.

Најсјајнија медаља је потврда доброг рада, али и подстрек за даље.

„Тренутно ми је први циљ да наредне године будем првакиња државе и да одем на Европско првенство“, не крије Милица.

Дарко Стошић је већ проверени Звездин борац, који са сваког турнира доноси медаље. На „Меморијалу Радомир Ковачевић“ освојио је сребро.

„Организација сјајна, квалитет врхунски, то је моја оцена овог турнира. У последње време се у мојој категорији до 90 килограма често сусрећем са Корачем из ЏК Ибар. Некад победим ја, некад он. На овом турниру, ето, мој ривал је у финалу био бољи, али идемо даље“, уз осмех нам је причао Стошић.

Осмех је красио и лице младог Милоша Александрића (до 50 кг) који је Звездину колекцију употпунио „бронзом“.

„Било је лепо такмичење, али и тешко, поготово у полуфиналу у коме сам поражен. Ипак, задовољан сам и трећим местом“, каже Милош.

Они су будућност Џудо клуба Црвена звезда и сигурно ће доносити још медаља. А „Меморијал Радомир Ковачевић“ већ наредне године може да се нађе у европском такмичарском календару. Та жеља уз овакав предан рад – није неостварива.

Претходни текстРасадник шампиона
Следећи текстКошаркашице јуре ка победи