Честитке џудо клубу

43

Милица Николић, Дарко Стошић и Милош Александрић – њихова имена уписана су у анале Џудо клуба Црвена звезда као наших првих освајача медаља на 1. међународном „Меморијалу Радомир Ковачевић“ за кадете и кадеткиње. Најсјајнију, златну медаљу освојила је Милица у категорији до 40 килограма, Дарко се „посребрио“ у категорији до 90 кг, а Милошу је припала „бронза“ у категорији до 50 килограма.

Резултатски, најбоље су на овом такмичењу прошли кадети Жандармерије и кадеткиње из Бугарске, међутим, највеће похвале припадају ЏК Црвена звезда. Наш клуб за организацију сјајног турнира који је у суботу, током читвог дана, окупио више од 130 такмичара из Румуније, Бугарске, Црне Горе, Босне и Херцеговине и чак 30 српских клубова. Дечаци и девојчице су пленили младошћу и вештином, пленио је и њихов жар у борби за одличја. Оцена за све виђено на првом турниру одржаном у част најтрофејнијег српског џудисте свих времена је – чиста „десетка“!

„Верујемо да ће турнир догодине бити још масовнији и квалитетнији и зато ћемо се потрудити да уђе у такмичарски календар Европске џудо уније“, не крије председник Џудо савеза Србије Иван Тодоров.

Специјалан гост Меморијала био је Перун Ковачевић, син великог Радомира Ковачевића, који није крио задовољство што је све у „Шумицама“ ишло као по лоју и што је на струњачама виђено много квалитетних борби.

И, као што смо напоменули у најави Меморијала, био је то прави празник џудоа. Видимо се и догодине!

Претходни текстСрећан рођендан веслачи
Следећи текстПрослава на Косову