Шампионска журка у „Шумицама“

30

Све је спремно за велику фешту. Данас у 18.00 часова (директан пренос РТС2), стари-нови рукометни шампион Србије прославља трећу узастопну титулу. Коло пре краја, ривал је да не може бити слађи – Партизан. Због много чега…

Најпре, нема лепше посластице за крај Суперлиге од судара са вечитим ривалом. Даље, судбина је удесила да црно-бели за викенд одбране трофеј у Купу, па је и то прилика да Ненад Пруничић и другови баш против комшија покажу ко игра најбољи рукомет у Србији. А, кад смо већ код „Терминатора“, има у данашњем дуелу и доста симболике. Једног 23. маја 1993. Ненад и његова генерација, коју су чинили Шкрбић, Бутулија, Перић, Кнежевић… изгубила је титулу у буквално последњој секунди утакмице у препуном „Пиониру“. И то – баш против Партизана! 22. маја, пуних петнаест година касније, играч који је био најбољи леви бек планете против истог ривала славиће једину титулу која му је недостајала у богатој, пребогатој каријери.

Треба ли нашим рукометашима већих мотива од ових побројаних… А, пошто утакмица нема никаквог резултатског значаја, играће се за престиж. Дакле – лепршаво. Али, ипак, са извесном дозом набоја.

„Као и сваки вечити дерби и овај је специфичан на свој начин. Иако је Звезда прва на табели, а Партизан негде у средини, овај дерби ће се играти са великом неизвешношћу. Обе екипе су јако квалитетне и не треба ни једну подцењивати. Подсећам да је Партизан 2005. године у првенству успео да  победи Црвену звезду. Апелујем на све навијаче да овај меч прође у најбољем реду и да мирно навијају за свој клуб“, рекао је Илија Јовић, спортски директор нашег Рукометног клуба.

Пошто у 30, последњем колу црвено-бели играју у Чачку, овај меч ће значити и опроштај од домаће публике. Због тога су у Звезди позвали Делије да испуне дворану у „Шумицама“ и заједно прославе титулу. Меч ће имати и хуманитарни карактер, пошто ће сав приход са ње бити уплаћен у фонд за помоћ српском народу на Косову и Метохији.

А, после утакмице планирана је церемонија поделе медаља и шампионског пехара, након чега ће се наши играчи упутити на прославу титуле у хотел „Рекс“. И то није све… Још једна прослава заказана је за 29. мај, кад ће наш тим однети трофеј на Космет, већ по обичају у Зубин Поток, где ће одиграти утакмицу са Мокром Гором, да би се турнеја заокружила мечевима на турниру у Рашкој.

Црвена звезда – Партизан, вечерас у 18.00 у „Шумицама“. Дођите да славите са нашим рукометашима!

Претходни текстКошарка: Звезда убедљива
Следећи текстТроицки у главном жребу