Видић у финалу Лиге Шампиона

22

Фудбалери Манчестер Јунајтеда и Челсија састају се данас (20.45) у Москви у финалу Лиге шампиона. После дуго година један Звездаш ће се борити за титулу Старог континента. Реч је о некадашњем капитену црвено-белих Немања Видић који пред финале каже:
–         Очекујем тврду утакмицу, пошто је у питању енглеско финале. Ипак, са друге стране, не искључујем и могућност да буде доста голова. Манчестер игра изразито нападачки фудбал, а и Челси ове сезоне игра доста офанзивније него раније. Физички су изузетно јаки, ушли су у форму у завршници сезоне и пуни су самопоуздања. Мислим да ћемо одиграти боље него на Стамфорд Бриџу у првенству и верујем да ћемо славити у Москви и освојити Лигу шампиона.
Видићу од доласка на „Олд Трафорд“ пре две године није требало дуго да постане један од кључних играча Јунајтеда, добије статус заменика капитена и стекне поверење сер Алекса Фергусона:
Он има много искуства и то искуство преноси на нас. Труди се да нас подржи у сваком тренутку, и то је оно где он има велику улогу. У Манчестеру сваку утакмицу морате да победите и имате велики притисак, и не би ваљало када би вас и тренер притискао. Он је ту да смањи тај притисак. То је кључ његовог успеха.

Претходни текстЈасна седма
Следећи текстСећања: Дуле Савић