Сатисфакција за урађено

44

Дуго ће се причати како су одбојкаши Црвене звезде стигли до српског трона. Губили су у оба плеј-оф дуела са 2:0, били на прагу елиминације, али се на крају славило на „Маракани“.
– Титула је велика сатисфакција за све оно што смо урадили последњих година. Ова екипа је формирана пре четири лета и круна је дошла као шлаг на торту – пресрећан је тренер црвено-белих Жељко Булатовић.

Тајна успеха можда лежи и у чињеници да клупски челници и стручни штаб Звезде нису вршили притисак на играче:
– Не мора неко нама да каже да морамо да будемо прваци. Чим смо у Црвеној звезди знамо чему тежимо. Наше амбиције су увек високе, желимо да будемо макар међу четири екипе у Србији. Истина, клуб функционише на другачији начин, никад се не инсистира на трофејима.

Булатовић не крије да је привилегија бити члан тако добро организованог клуба као што је Црвена звезда:
– Да бисте помислили да се борите за титулу морате да испуните три предуслова: играчки кадар, стручни рад и управа. Због тога смо ми стално у врху српске одбојке.

Стабилност клуба сигурно је утицала и на стабилност екипе у преломним тренуцима:
– Драго ми је због момака што су шампиони Србије. Показали су јак карактер, способност да из себе извуку максимум и када их сви отписују. А, добро смо знали да је плеј-оф специфичан, да ниси сигуран док не оствариш три победе. Стрпљење и вера у себе омогућили су нам да се радујемо.

У мајсторци Раднички је водио са 2:1,а онда преокрет.
– Лако је бити паметан после битке. Већ сам рекао да се никад нисмо предавали. Били смо психички јаки, а можда су Крагујевчани поверовали да су ближи титули. После их је ухватила нервоза и све је кренуло на нашу воденицу. Било је лепо играти у предивном амбијенту, велико хвала и нашим навијачима.

Следећи корак је Лига шампиона:
– Уговори истичу Станковићу и Зиндовићу и било би лепо да остану и са нама играју Лигу шампиона. Ми смо ове сезоне стигли до четвртфинала Челенџ купа, али се не заваравамо када је реч о најквалитетнијем такмичењу. И да доведемо странце не можемо да обећамо резултат. Лига шампиона много користи играчима, они много брже напредују. Зато нам резултат и није приоритетан.

На крају Булатовић поручује да је посебно срећан због напретка младих одбојкаша Црвене звезде:
– И да нисмо освојили титулу био бих презадовољан сезоном. Невероватно је колико су напредовали Терзић, Рашић, Зиндовић. Докић је стабилизовао игру, а средњошколци техничар Стефановић и либеро Мајсторовић су на најодговорнијим местима у тиму били, за своје године, изванредни. Нама је и био циљ да млади играчи подигну квалитет своје игре!

Претходни текстМислио да су га заборавили
Следећи текстДобитници Мајских награда