Све победе до краја

43

Још четири кола до краја Меридијан Суперлиге, још четири прилике да фудбалери Црвене звезде остваре нове победе и чекају евентуални кикс лидера. Док нада постоји, сви на „Маракани“ ће веровати да могу да одбране шампионску титулу – порука је са данашње конфеенције за медије коју је тренер црвено-белих Александар Саша Јанковић одржао пред сутрашњи меч са Смедеревом.

„Теоријски, може да се догоди да на крају овогодишње сезоне будемо једина непоражена екипа, да имамо најефикаснији напад и најбољу одбрану, да имамо чак и бољи међусобни скор са лидером, а да опет – не будемо шампиони. Апсурд до апсурда. И много питања на која ја не желим да дајем одговоре, јер би то вређало моју интелигенцију“, рекао је Јанковић.

Теоријски, Звезда мора и да освоји 12 бодова до краја…
„Већ сам рекао и сада понављам, ми не размишљамо о томе да освојимо 12 већ четири пута по три бода. Прву прилику за то имаћемо сутра, кад на „Маракану“ стиже Смедерево“.

Предстојећи ривал увек ће код најмлађег тренера у историји Звезде будити лепе успомене.
„Реч је о клубу против којег сам јесенас дебитовао на клупи Црвене звезде. У тој утакмици смо остварили убедљиву победу (5:2) и ја ћу док сам жив увек са поносом памтити тај дан“.

И тада и сада, каже Јанковић, о „оклопницима“ – све најлепше.
„Реч је о изузетном тиму, састављеном од искусних, прекаљених играча који знају како се игра против било ког ривала, па и Црвене звезде. Сви они имају доста великих утакмица у ногама. Многе знам, а најбоље Ненада Младеновића с ким сам сарађивао у украјинском Металургу. Дакле, респектујем Смедерево, али ми смо расположени, спремни, у форми и зато позивам наше навијаче да дођу сутра на „Маракану“ и буду уз нас у новој победи“, закључио је тренер Александар Јанковић.
 
Утакмица 30. кола Црвена звезда – Смедерево игра се сутра у 15.30 часова.

Претходни текстНема предаје
Следећи текстПоносан сам