За седму титулу у Језеру

32

Одбојкаши Црвене звезде су славили и другу победу у финалу плеј офа на свом терену против Радничког из Крагујевца, и на тај начин успели су да изборе мајсторицу. Сутра се игра последњи меч у Крагујевцу, после кога ће се знати да ли ће Звезда освојити седму  или Раднички прву титулу у историји. Тренер црвено белих Жељко Булатовић је обећао борбу до самог краја, како би његов звездини одбојкаши донели још једну титулу у свој клуб.

„Нормално да постоји одређена доза задовољства после четврте победе против Радничког. Добро знамо да је само добра игра предуслов за победу. Имали смо фантастичну публику у „Шумицама“, унапред се радујем новом спектаклу који нас чекује у петом мечу, а једно је свима јасно, победнок ће заслужено освојити титулу“, истакао је Булатовић.

Звезда ове сезоне, у чак пет мечева из „Језера“ није излаила као победник. Сваки пут наши момци су освајали смо по сет, али ако буду славили у мајсторици, то ће бити велики успех.
„Како се сезона ближи крају, ми играмо све боље. Надам се да бисмо најбољу партију ове године могли да пружимо баш у мајсторици финала плеј офа. Путујемо дан раније за Крагујевац, тако да ће нам бити мало лакше. У „Језеру“ нисмо ни једном славили али нико није непобедив, и то смо доказали пред нашим навијачима у „Шумицама“. Иако бисмо изгубили у Крагујевцу, не бих био незадовољан. Скоро нико није веровао да ћемо уће у финале, а ми сада играмо у мајсторици. Већ смо сада поносни на свој успех“, рекао је Томислав Докић, капитен Црвене звезде.

Већ је познато да ће нови шампион Србије наредне сезоне играти у групи Индесит Лиге шампиона. Да ли ће се у конкуренцији Трентина, Копре, Фридрихсхафена, Ираклиса, Панатинаикоса, Париза, Бовеа, московског Динама, и осталих европских великана одбојке, наћи Раднички или Црвена звезда, знаће се после одигране мајсторице финала плеј офа. Тај меч је за најбоља два српска тима ове сезоне уједно и квалификациони за Лигу шампиона.

У Црвеној звезди за сада једино рукометни тим је обезбедио титулу. Одбојкаши ће своју шансу имати у четвртак, док су осталим секцијама шансе знатно мање.

Претходни текстДоговор ривала
Следећи текстТроицки у другом колу