Победа Радничког

35

Раднички Комбанк је славио у првом мечу финала плеј-офа против Црвене звезде и на тај начин стигао је до резултатске, али и психолошке предности пред наредне дуеле. Крагујевчани су доминирали током већег дела меча, осим у трећем сету, и на крају су дошли до тријумфа.

Раднички је одлично почео меч док је са друге стране, Звезда била изненађена амбијентом, што су Милан Илић и другови зналачки користили. Највећи адут Шумадинаца у прва два сета је свакако био блок. Из овог елемента је Раднички освојио доста поена, а још више Звездиних напада било је заустављено.

Звезда је упела само да поведе (1:0), али је потом кренула страшна серија Крагујевчана. Одмах је домаћин везао три блока, недуго затим на први обавезни предах отишли са пет поена вишка (8:3). Из минута у минут домаћин је само повећавао предност за коначних 25:15. Није Булатовић успевао изменама ништа да поремети у игри Крагујевчана, а готово иста слика виђена је и у другом сету.

Звезда се у овом периоду игре држала у егалу само до 6:6, кад је уследио принудни прекид због инцидента у гледалишту, али пауза ипак није пореметила домаће. Наставили су изабраници Слободана Галешева у још јачем ритму, а врло брзо су стекли солидну предност (13:9). До краја сета наши одбојкаши нису успевали озбиљније да припрете, а овај период је и дефинитивно решен мини серијом Крагујевчана од четири поена за 22:15. Нешто касније на семафору је засијало 25:19.

Ипак, сам почетак трећег сета је наговестио да Звезда није случајно у финалу. „Црвено–бели” су освојили прва четири поена у овом делу игре, задржали су тај вишак до првог обавезног предаха (8:4), а до краја сета Крагујевчани су освојили још само пет поена! Све је у тим тренуцима полазило за руком Београђанима, а кад је постало јасно да ће Звезда освојити сет, Галешев је одморио готово све играче из стартне поставе, за оно што их је очекивало у четвртом сету.

У одлучујућем периоду игре дуго се „ломио” резултат. На оба техничка тајм-аута домаћи су одлазили са минималном предношћу, али је Звезда успела да преокрене средином сета, после блокова Станковића и Терзића и аса Докића (17:16). Испоставило се да је то била и последња предност „црвено–белих” у овом дуелу, а имали су тада Крагујевчани и доста среће.

Сервис Харија Наковског је од мреже упао у Звездино поље (19:18), потом је Терзић погрешио, а три поена вишка је успешном контром донео поново најбољи појединац меча, македонски интернационалац Никола Гјоргиев (21:18). Одмах потом је Чедић блоком повећао предност (23:19), а наду Звезди је вратио Рашић (23:21). Тада је срећа поново била уз Крагујевчане, напад Хаџифејзовића је ипак завршио у пољу Звезде, а исти играч је реализовао другу меч лопту за победу свог тима – 25:22.

Раднички Комбанк – Црвена звезда 3:1
(25:15, 25:19, 9:25, 25:22)

Претходни текстКлинци шампиони
Следећи текстИзречене казне