Испред вршњака

35

Из трке у трку, млади Алекса Марић стасава у правог бициклистичког аса. Иако, још увек се такмичи у јуниорској конкуренцији, одавно је надмашио своје вршњаке. Своју класу је посебно исказао протеклог викенда, када је за два дана, возио две напорне трке и заузео једно прво и једно пето место, међутим, мора се у обзир узети да је то пето место остварено у конкуренцји јуниорских и сениорских такмичара.
Кренимо редом, у суботу, 12. априла вожена је прва овосезонска трка за јуниоре, организатор је био БК Раднички из Крагујевца. Наш Алекса је конкуренцију оставио далеко иза себе и заузео убедљиво прво место. Као што и сам тврди, победа би била убедљивија да није морао да води рачуна и о трци која га је чекала сутрадан.
„Овом победом у крагујевачким Шумарицама сам доказао да сам далеко испред својих вршњака. Наравно, и стаза у Крагујевци ми је нарочито одговарала, у неким тренутцима ми се чинило као да сам је ја бирао. Међутим, и поред победе, морао сам да водим рачуна о сутрашњој трци и нисам смео превише да се умарам, па сам на крају мало и застао да би сачувао снагу за сутрадан“, самоуверено је пренео утиске са суботње трке млади Алекса Марић.

Недељна трка је, као што се и очекивало, била неупоредиво озбиљнија и напорнија за нашег Алексу. Томе је допринела једноставна чињеница да су сви учесници недељне трке Београд-Панчево-Ковин-Смедерево (140км), одмарали, док је он возио своју трку у суботу.
„Мало ме је оптерећивала та чињеница, али и поред тога сматрам да је пето место изванредан резултат у конкуренцији преко 50 сениорских и јуниорских бициклиста. Ови сјајни резултати су ми сјајан мотив да наставим са оваквим радом и да наставим да побеђујем“, завршио је разговор за наш сајт, млади бисер звездине бициклистичке школе, Алекса Марић.

Претходни текстСледе терапије
Следећи текстПетровићева најбоља