Примат црвено-белих

88

Млади џудисти Црвене звезде користе сваку прилику, свако такмичење да потврде примат црвено-беле школе. Тако је било и протеклог викенда у Спортском центру „Шумице“, где је у организацији Омладинског џудо клуба Београд одржан 14. међународни Меморијални турнир „Владан Петровић“.

На овом лепом скупу за младе наши џудисти од полетараца до кадета освојили су чак 17 медаља. Поред тога што је ЏК Црвена звезда добила пехаре за укупно друго место на турниру, као и за најмасовнију екипу, овом приликом треба истаћи и Матију Илића који је награђен трофејом за најбољег младог пионира, као и Ангелину Познановић која је, иако узрастом још старија пионирка, тријумфовала у кадетској конкуренцији.

Ево и свих Звездиних освајача медаља:

У конкуренцији полетараца сребро је освојила Анастасија Познановић (до 25 кг), док су бронзе припале Илији Карану (до 25 кг), Страхињи Карану (до 31 кг), Лазару Виденовићу (до 34 кг), Луки Јовановићу (до 38 кг) и Александру Гаћеши (до 46 килограма).

Код млађих пионира на највише победничко постоље, освојивши злато, попео се већ поменути Матија Илић (до 30 кг), док су Огњен Гверо (до 60 кг) и Ђорђе Младеновић (до 66 кг) заузели трећа места.

У такмичењу старијих пионира Ангелина Познановић је тријумфовала у категорији до 40, а Милош Александрић до 50 килограма. Уз овај златни пар сребром се окитио Филип Оровић (до 42 кг), а бронзом Остоја Лукић и, још једном, Матија Илић – обојица у категорији до 34 килограма.

Ову жетву медаља са још три употпунили су кадети, и то „сребрни“ Сандра Чеха (до 63 кг) и Дарко Стошић (до 90 кг), као и „бронзана“ Милица Николић (до 40 килограма).

Нема сумње да њихови тренери Горан Коцић, Александар Трпковић и Давор Колунџић, као и сви у ЏК Црвена звезда, морају да буду поносни на наше младе снаге.

Претходни текстПрекретница сезоне
Следећи текстКасно се разиграле