Подешен нишан

63

Ненад Милијаш је прорадио у право време. Са три гола везиста ФК Црвена звезда је срушио Бежанију и најавио да су његове традиционално добре нишанске справе подешене у кључним тренуцима сезоне. Партизана сада има свега три бода предности у првенству, док је у среду на „Маракани“ на програму полуфинале Лав купа Србије.

 

– Нисмо пратили кретање резултата у Новом Саду, јер нисмо желели да се оптерећујемо пред нашу утакмицу. То често уме да буде мач са две оштрице и контрапродуктивно. Једино смо дознали коначан резултат пред излазак на терен и тако добили мотив више – каже Милијаш.

Проверени везиста је против „лавова“ демонстрирао све чари фудбала – рутина, прецизност и лепота. Наравно, говоримо о његова три поготка у мрежи Бежаније.
– Пресрећан сам наравно због три постигнута гола, али ми је некако најупечатљивији моменат са утакмице акција из 80. минута. Баста је пропустио прилику да затресе мрежу, по мени је то била најлепша акција на утакмици – скроман је Ненад.

Упркос великој победи и смањењу разлике, Милијаш сматра да нема места еуфорији:
– Резултат последњег дербија у сезони директно ће, по мом мишљењу, утицати на исход првенствене трке. Уколико добијемо утакмицу бићемо у психолошкој предности и очекујем да у том случају одбранимо дуплу круну. О другој варијанти и не размишљам.

Прошлогодишње полуфинале Купа одлучено је управо његовим голом.
– Нека сада буде исти резултат, не морам ја да затресем мрежу. Може и Ранђеловић, само да победимо.

Тренер Звезде Александар Јанковић открио је и зашто је сенегалски интернационалац Ибрахим Гај пропустио меч са Бежанијом:
– Гај је у ноћи између петка и суботе добио температуру, био је малаксао и зато нисмо желели да га излажемо било каквом ризику.

Претходни текстПораз у финалу Купа
Следећи текстДобар посао