Силовито

54

Рукометаши Црвене Звезде су у дербију 23.кола суперлиге просто прегазили екипу ПКБ-а 28:39 (09:20) и тако дошли на корак од одбране титуле. Силовито су кренули црвено бели од самог старта.Резултат на семафору је већ у 17. мин утакмице наговештавао крах млекаџија (13:7),да би у наставку првог полуверемена екипа ПКБ-а постигла само два поготка за 13 минута.

На полувреме се отишло са једанаест голова предности.У другом делу утакмице се поновила игра из првог дела тако да је у последњих десетак минута утакмице шансу добили и јуниори Црвене Звезде, Немања Зеленовић и Александар Стојковић који су уписали своје прве поготке у суперлигашким такмичењима. Стрелци за Звезду били су Ненад Максић 8, Пејовић Жарко 6, Курбалија Стеван 6, Милошевић Мирко 5, Перуничић Ненад 3, Милошевић Милош 3, Михаиловић Ђорђе 2, Милашевић Мирко 2, Карлеуша Марко 1, Зеленовић Немања 1, Стојковић Александар 1, Шишић Елдар (1 одбрана). Посебно је за игру био расположен капитен Перуничић који је са неколико правих бомби у мрежи ПКБ-а подсетио на најбоље играчке дане. Не смемо изоставити ни феномеланог голмана Горана Алексића који је нанизао 17 одбрана и био је права нерешива енигма за играче ПКБ-а. Црвена Звезда је била ослабљена на овом мечу неиграњем одличног крила Милана Вукаса.

Тренер Црвене Звезде Ненад Краљевски је изјавио:
“Ово је наша друга убедљива победа против директних ривала за прво место. Овом победом и оваквом игром смо доказали да смо убедљиво најквалитетнија екипа у лиги и да је пораз у купу био само један лош дан. Највећи проблем у протеклом периоду су нам биле повреде. Када смо решили и тај проблем оваква игра је дошла као плод нашег напорног рада у протеклих неколико месеци.“

Претходни текстФинале Купа
Следећи текстЗа финале у Београду