Без изненађења

70

Фудбалери Црвене звезде победили су Бежанију 4:1 у последњој утакмици 25. кола Меридијан Суперлиге. Троструки стрелац за српског шампиона био је Ненад Милијаш, на својој 200 утакмици у клубу гол је постигао и капитен Дејан Миловановић, а част Бежаније спасио је Ранђеловић. Овом победом црвено-бели су пришли првопласрианом Партизану на три бода заостатка, пошто су црно-бели ремизирали са Војводином у Новом Саду (1:1).

Звезда није дозволила изненађење. Бежанија се држала у првих пола сата, али када је голман Остојић искључен због прекршаја над Огњеном Короманом питање победника је већ било познато.
Већ у 7. минуту Кастиљо је после корнера имао прву праву прилику, међутим Остојић је његов покушај зауставио на гол линији. То као да је била најава првог гола који је стигао три минута касније.

Црвено-бели су повели у 10. минуту, када је после акције Батолигара, лопта дошла до Милијаша који је прослеђује у мрежу. Нападач из Чада је са лоптом ушао у казнени простор, успео је да је загради, и на крају одложи до везисте који није имао тежак посао да се упише.
У наредних 15 минута нападач Бежаније Предраг Ранђеловић био је изузетно активан, а за то је награђен у 26. минуту. Успео је у петерцу да побегне двојици дефанзиваца Звезде и добрим ударцем главом искористио центаршут са десне стране за 1:1.

Практично већ у следећем нападу гости су остали са играчем мање. Короман је побегао пратиоцима и кренуо сам ка голу Бежаније, Остојић је истрчао и у покушају да одузме лопту вижљастом нападачу направио је фаул, а то је аутоматски значило да ће домаћин до краја меча имати бројчану предност.

Те у 45. Минуту Звезда користи бројчану разлику. У стрелце се на свој мини јубилеј уписао Миловановић. Била је то прелепа акција Бетолигара и Милијаша, а овај други је лепо додао до капитена који је сјајним ударцем са ивице шеснаестерца у горњи леви угао Павловића донео предност свом тиму на полувремену.  Резервни голман Бежаније Бојан Павловић је парадом само улепшао гол.

У других 45 минута Милијаш је само потврдио да се полако враћа у добру форму. За само пет минута постигао је два сјајна гола. Најпре је у 52. минуту, потпуно сам са ивице шеснаестерца, опалио по лопти, а она од стативу улази у гол. Феноменалан меч Милијаш је заокружио само два минута касније потезом утакмице. Одбрана гостију некако је рашчистила опаснос у казненом простору, али је лопта дошла до Милијаша који је примио, и са око 25 метара сјајним полу-волејом у даљи угао Павловића поставио коначних 4:1.
Звезда је до краја меча пропустила бар још три веома добре шансе за гол, али Батолигар, Душан Баста и Игор Бурзановић нису били спретни.

Пре меча поклон за 200. званичну утакмицу у црвено-белом дресу добио је капитен екипе Дејан Миловановић. Он је у званичним утакмицама дебитовао 17. новембра 2001. године у мечу против Земуна.

ЦРВЕНА ЗВЕДА – БЕЖАНИЈА 4:1 (2:1)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА:
Ранђеловић, Нинков, Томовић, Туторић, Броновицки, Кастиљо (од 70. Богдановић), Миловановић (од 59. Тричковски), Милијаш, Короман (од 79. Баста), Бурзановић, Мисдонгард.

БЕЖАНИЈА: Остојић, Илић, Ванић, Пајовић, Николић,Продановић, Путинчанин, Хонг (од 30. Павловић), Колаковић (од 89. Ивановић), Станчески (од 90. Буна), Ранђеловић.

Стрелци: Милијаш 10, 52, 55, Миловановић 45 за Црвену звезду, Ранђеловић у 26. за Бећанију. Стадион: „Маракана“. Гледалаца: 3.000. Судија: Драган Крстић (Београд). Црвени картон: Остојић (Бежанија) у 28. минуту.

Претходни текстБез финала у Монци
Следећи текстЈасна пета