Исто одстојање

52

Фудбалери Црвене звезде нису успели да смање бодовну предност Партизана на табели Суперлиге Србије јер су у 133. „вечитом дербију“ у Хумској играли само 1:1. Кажемо само, јер су црвено-бели у првом полувремену одиграли сјајно, направили неколико одличних прилика, али су после изједначујућег гола црно-белих остали без адекватног одговора. Тако је девет рунди пре краја Партизан задржао пет бодова предности и чини се да ће бити јако тешко задржати титулу на „Маракани“.

Већ на старту меча видело се да је императив победе нашим фудбалерима дао посебну одлучност и жељу да код комшија узму сва три бода. Са друге стране екипа Славиша Јокановића је ушла у меч са жељом да освоји злата вредан бод, што су нажалост на крају и успели.

Пулени Александра Јанковића су од старта имали иницијативу, а прву праву прилику имали су у 20. минуту, када је након прекида са леве стране који је извео Миловановић, Божовић лоше реаговао и испустио лопту право на ногу младом Ненаду Томовићу који је успео да шутне, али је капитен домаћих Стеван Јоветић зауставио ударац на гол линији. То је био наговештај вођства Звезде.

Свега два минута касније Короман је сјајно продро по левој страни,да би његог центаршут одбила одбрана Партизана. Милијаш хвата ту лопту и додаје је Анђелковићу на левом боку. Уследио је траљав центаршут. Лопту је прво ухватио Кастиљо, али његов шут је био изблокиран, међутим она је и даље остала у казненом, тачније на нози капитена Дејана Миловановића. Ни он се није најбоље снашао, као ни Мисдонгард секунд касније. Још горе је реаговао Обрадовић и на крају на другој стативи у 22. минут Бурзановић доноси велику радост на Северу – 1:0. Партизан је у тим тренуцима долевао као разбијена војска, а ми смо свега који минут након вођства могли да запечатимо судбину домаћих. Бурзановић је у 28. упутио једну дубинску лопту коју из другог плана сјајно прихвата Миловановић. Међутим, није био прецизан из изгледне шансе, да би после интервеније голмана Божовића  Анђелковић са ивице шеснаестерца шутирао поред гола.
 
На несрећу, већ у следећем нападу Партизан је стигао до изједначења. Зоран Тошић одузео је лопту Нинкову који се поигравао близу шеснаестерца. Појачање из Чукаричког се пожалио на фаул везисте црно-белих, Мажић није реаговао а центаршут проналази  Жуку, који је неометан око беле тачкесавладао немоћног Рандјеловића за 1:1.

Могли смо при крају полувремена да стигнемо до новог вођства, али је Бурзановић после грешке одбране Партизана ноншалантно са неколико метара упутиоп лопту ка голу коју избија Јовановић.
Знатно опрезније екипе су започеле друго полувреме у којем се готово ништа значајније није догодило до 63. минута, када је Тошић извео трећи корнер Партизана, а Ненад Ђорђевић у паду захватио лопту главом и послао је право у наручје Ранђеловића.

Покушао је Александар Јанковић да пробуди своје изабранике изменама, ушли су Трићковски и Јестровић, међутим до краја није било промене резултата. А могло је јер смо имали неколико добрих полуприлика, док је најзрелија била шанса Јестровића у 86. минуту. После ко зна које неуспешне дубинске лопте наших фудбалера, Ђорђевић је кикснуо, главом лоше одбио лопту прави на ногу Милијаша који проиграва Јестровића у празан простор. Наш голгетер је похитао ка лопти, као и Божовић.

Искусни нападач успева да ћушне некако лопту, међутим голман домаћих га обара у том покушају.  Судија Милорад Мажић је најпре досудио пенал, али је после жустрих протеста фудбалера Партизана и консултација са помоћником преиначио одлуку и доделио црвено-белима слободан ударац на ивици шеснаестерца. Милијаш је гађао је горњи десни угао гола и био за мало непрецизан, тако да је остало на крају, за Звезду неповољних 1:1

Треба напоменути да су „делије“ поново сјајно бодриле наше љубимце. Навијање је почело скупљањем у центру града, наши најватренији фанови су продефиловали Обилићевим венцом и потом Тргом Републике, па улицом Српских владара преко Славије, а затим Булеваром Ослобођења до Аутокоманде.

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:1 (1:1)

ПАРТИЗАН: Божовић, Јовановић, Ђорђевић, Вјештица, Обрадовић, Еднилсон (од 80. Митровић), Малетић, Жука, Мореира, Тошић (од 83. Лазевски), Јоветић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ранђеловић, Нинков, Гај, Томовић, Анђелковић, Кастиљо, Милијаш, Короман, Миловановић, Бурзановић (од 69. Тричковски), Мисдонгард (од 75. Јестровић).

Стрелци: Жука за Партизан  у 30, Бурзановић у 22. за Црвену звезду. Стадион: Партизана. Гледалаца: 20.000. Судија: Милорад Мажић (Врбас)

Претходни текстДобар почетак
Следећи текстНаставићемо да се боримо