Традиција се наставља

25

Црвена звезда се спремала за плеј-оф без двојице играча из стартне поставе. Дизач Немања Стефановић и либеро Невен Мајсторовић су са јуниорском репрезентацијом учествовали на квалификационом турниру у Румунији за пласман на Европско првенство, па је тренер Жељко Булатовић имао проблема током првенствене паузе.

Ипак, слична ситуација је била и код других тимова, па у Звезди нису обраћали превише пажње на то, већ желе да што спремнији дочекају Новосађане и да остану у борби за титулу. За пласман у финале биће им неопходни што бољи резултати у прва два меча, кад су домаћини.

Црвена звезда и НИС Војводина ће трећи пут узастопно играти у полуфиналу домаћег плеј-офа. У претходне две сезоне Новосађани су имали више успеха, али увек су београдски „црвено–бели“ били неугодан ривал.

– Већ по некој традицији играћемо у полуфиналу против Војводине. Сваке сезоне смо имали прилично узбудљиве дуеле, а последњи пут смо успели Новосађане да елиминишемо 2003. године, кад смо и освојили шампионску титулу. И ове сезоне смо у првенству, углавном, играли занимљиве мечеве, а очекујем да ће слично бити и у полуфиналу плеј-офа. Домаћи терен не сматрам великом предношћу, али опет је боље тако. Мислим да једино Крагујевац има праву подршку што се тиче навијача и да њима домаћи терен значи. Војводина нас је добила ове сезоне у београду, ми њих у Новом Саду, па ће поново бити узбудљиво. Не волим да дајем прогнозе, терен је место где ће се показати ко је бољи тим.

У другом полуфиналу снаге ће одмерити Раднички Комбанк и Партизан. Булатовић је благу предност дао Крагујевчанима.

– Објективно, на основу резултата и игара током сезоне, Раднички је фаворит. Ипак, фаворити на папиру су једно, а мечеви у овој фази такмичења нешто сасвим друго. Партизан нико не сме да отписује, тешко их је савладати кад пруже квалитетну партију – упозорио је Булатовић.

Црвена звезда и Војводина први дуел полуфинала плеј-офа играју данас у „Шумицама“, с почетком од 18 часова.

Претходни текстПобеда за завршницу
Следећи текстТитула станује на Маракани