Велики дан за одбојкашице

58

Женска одбојкашка екипа Црвене звезде је ове сезоне, несумњиво, велики европски хит. О томе сведочи и подвиг младе екипе тренера Ратка Павличевића на финалном турниру Купа ЦЕВ, на коме су Ивана Нешовић и другарице освојиле бронзану медаљу. Овај успех је дошао као последица сјајног, дугогодишњег рада ОК Црвена звезда, али и уз велику подршку нашег Спортског друштва.

А, старо правило каже: „Екипа која побеђује се не мења!“ Знају то и челни људи СД и ОК Црвена звезда, па су одлучили да учине све не би ли изузетно надарену генерацију црвено-белих задржали на окупу.
Замишљено-учињено. У Прес сали Звездиног СД данас је, у присуству наших најбољих одбојкашица, одбојкаша, бројних гостију и представника „седме силе“ потписан веома значајан уговор између Конзорцијума компанија „Силвер лејк Инвестмент“, „Дрога Колинска“, „Соко Штарк“ и „Гранд кафа“ и Одбојкашког клуба Црвена звезда. Сарадњу су озваничили господин Слободан Вучићевић, први човек Конзорцијума и председник Управног одбора СД Црвена звезда и Александар Боричић, директор нашег Одбојкашког клуба. Како је речено на конференцији за медије овим уговором предвиђено је даље улагање у Звездину женску одбојкашку екипу.

 

„Сви у Спортском друштву, али и у српском спорту, поносни смо на успех Звездиних одбојкашица. На најлепши начин представљале су нашу велику црвено-белу фамилију и српску одбојку на недавном празнику у „Пиониру“. А, пошто смо сведоци сталних одлазака наших најбољих играча и играчица у иностранство, дуго смо и у нашем Друштву и у компанијама на чијим сам челу размишљали како да ту чињеницу променимо. Како да побољшамо услове и нашим најбољим спортистима омогућимо да остану овде и да уз стручни рад изузетне екипе тренера постижу још боље резултате. У том циљу одлучили смо да помогнемо, не само останак ових дивних и успешних девојака него и развој будућих асова“, рекао је господин Вучићевић.

 

Директор ОК Црвена звезда Боричић на почетку свог обраћања најпре је упутио речи захвалности председнику Управног одбора нашег Друштва.

„Ово је велики, историјски дан за Звездину, али и српску женску одбојку. Као председник УО СД Црвена звезда, али и као спортски радник и заљубљеник у црвено-беле добро је упознат са нашим радом и настојањима да створимо шампионске саставе. Договорили смо се за пет минута. И, морам да нагласим, ово није ни помоћ, ни спонзорски уговор, ово је улагање у рад и развој наше женске одбојкашке екипе, али и у пројекат стварања будућих нараштаја. Ми сада имамо хиљаду дечака и девојчица у нашој „кући одбојке“, а са овим средствима моћи ћемо да их имамо и две хиљаде“, причао је први човек српске одбојке.

Господин Вучићевић је, потом, присутнима открио још неке детаље ове сарадње.

„Концорцијум компанија на чијем сам челу уложиће у женску одбојкашку екипу Црвене звезде 600.000 евра у наредне три године и уверен сам да ће то црвено-белима помоћи да мирно раде и надмаше овогодишње успехе“.

 

Слободан Вучићевић и Александар Боричић су потом, уз велики аплауз наших одбојкаша и одбојкашица, потписали овај значајан уговор, а председнику Управног одбора Спортског друштва Црвена звезда директор Одбојкашког клуба уручио је заставицу на коју су се потписале све јунакиње са „фајнал-фора“ Купа ЦЕВ. 

 

 

Претходни текстПобеда Троицког, следећи Родик!
Следећи текстМаксимално на Младост