Видић мућке

33

 у родном Ужицу није имао прилику да учи енглески, па се сналазио гледајући Дел Боја, Роднија и друге јунаке из Пекама, што му се на крају итекако исплатило:
И када је био у Црвеној звезди, Немања Видић је привлачио велику пажњу љубитеља фудбала. Исти сличај је и сада када је српски репрезентативац Немања Видић истакнути првотимац Манчестер Јунајтеда. Видић је ових дана нашим медијима открио детаље својих почетака међу „црвеним ђаволима“. Немања је рекао да заслуге због брзе адаптације делимично имају Дел Боју и Роднију, јунацима „Мућки“, будући да је на Осрво стигао са основним знањем енглеског језика, који је научио гледајући ову популарну хумористичну серију. Сјајни дефанзивац је додао је да у својој школи„Мућке“ су моја омиљена серија, никада нисам гледао ништа смешније. Међутим, захваљујући Дел Боју и Роднију успео сам да научим неке основне ствари из енглеског језика. Уопште, волим да гледам британске серије и оне су ми доста помогле у савладавању језика. Пратио сам титлове на српском и повезивао са реченицама на енглеском. Тако сам дошао у Манчестер са основним знањем енглеског, па ми је било лакше да се снађем
Немања је објаснио да се осим учења енглеског, трудио и да што више сазна о историји Манчестер Јунајтеда:
– Упознао сам се са трофејима које је клуб освојио, али и са неким обичајима који владају на Олд Трафорду. Рецимо, знао сам да је Ливерпул наш највећи ривал и зато се за утакмице против њих увек посебно припремам. Такође, знао сам и да су Брус и Палистер чинили најзначајнији пар центархалфова у историји клуба, тако да ми је касније поређење са њима изузетно значило.

Претходни текстПетковић у Минеири
Следећи текстДејвид Торнтон у звезди