Тенисери у Мајамију и Италији

47

Тенисер Црвене звезде Виктор Троицки пласирао се у 2. коло квалификација за турнир Мастерс серије (наградни фонд од 3.77 милиона долара) који се игра у Мајамију. Виктор је у 1. колу био бољи од Алекса Богдановића из Велике Британије 6:4, 3:6, 6:1 после два сата и три минута игре.
Троицки је у првом сету направио брејк више од ривала (3:2), у другом је Богдановић био сигурнији (2:1), да би у одлучујућем сету Троицки одиграо знатно боље и стигао до наредне рунде.
За пласман у главни жреб турнира у Мајамију Троицки ће играти са бољим из дуела Хорна (Перу) – Боли (Швајцарска).

Најбољи тенисер Звезде Борис Пашански игра на АТП турниру у италијанском Барлету (наградни фонд од 42.500 евра). У 1. колу противник му је Пабло Андухар из Шпаније, а меч би требало да се игра данас у између 14.00 и 17.00. Борис је већ одиграо један меч на овом такмичењу – у пару са Русом Шукином савладао је домаћи дубл Лопез – Травизан 6:2, 6:4. У четвртфиналу Пашански и његов партнер ће у среду или четвртак (није још одређено) играти са дублом Ћеретани (Италија) – Гонзалес (Аргентина).

Иначе, на новој АТП листи оба наша играча су променила позиције. Пашански (424 бода) напредовао за три позиције и сада је 105. на свету, док је Виктор Троицки (378 поена) назадовао за три места и сада је 119. тенисер света.

Претходни текстЧетворица за Србију
Следећи текстУ доброј серији