Циљ медаља

42

Трочлана екипа Звездиних џудиста сутра рано ујутро путује у Врбас, на кадетско Првенство Србије. Тренер Александар Трпковић на пут води Дарка Стошића (до 90 килограма), Радована Ђурана и Марка Љајића (обојица до 60 кг). На овом такмичењу појавиће се и Сандра Чеха, додуше и даље формално као члан Авале, пошто се чека септембар да и званично буде регистрована за наш клуб.

Највише се, наравно, очекује од Стошића, који је био веома запажен на Отвореном првенству Београда, а иза себе има и искуство на сениорском Првенству Србије.

„Дуго и напорно се припремам за ово такмичење и амбиције су ми велике. Желим да освојим медаљу, само то ми је циљ“, причао нам је Дарко, велика нада нашег Џудо клуба.

Овај талентовани момак је рођен 1992. године и похађа први разред средње школе.

„Тренирам џудо већ осам година, овом спорту сам све подредио. Ипак, трудим се да не запостављам ни школу, мада је веома тешко ускладити све обавезе. Тренирам два пута дневно, преподне на „Маракани“, увече у Пазови, а живим у Интернату на Звездари. У међувремену идем у школу или учим. Једва стижем,
али – стижем некако“.

У припремама за кадетски шампионат добро ће му, истиче, доћи искуство са сениорског државног првенства.

„То ми је било ватрено крштење у најјачој конкуренцији, никад раније нисам био на таквом такмичењу. Задовољан сам, иако нисам остварио ниједну победу. Што се кадетске конкуренције тиче, не знам шта ме чека у Врбасу јер не познајем довољно џудисте из Војводине, али упркос томе – циљ ми је медаља“, каже Стошић.

Чекамо лепе вести…

Претходни текстПрипреме завршене
Следећи текстПарови Купа