Празник одбојке – изазов за све

34

Одбројавамо дане, богме и сате до још једног одбојкашког спектакла у Београду. Први пут у историји наше женске одбојке Одбојкашки клуб Црвена звезда, па и Србија, биће домаћини фајнал-фора једног реномираног европског клупског такмичења. У суботу и недељу, 15. и 16. марта, за вредан трофеј Купа ЦЕВ у женској конкуренцији бориће се наша Звезда и француски Рошевил Ле Кане, односно италијански Скаволини и руски Самородок.

И док очекујемо долазак учесника фајнал-фора у наш главни град – Италијанки и Францускиња сутра, а Рускиња у петак, већ данас је почела једна цпецифична борба од чијег епилога зависи хоће ли Звезда, Београд и Србија још једном добити највише могуће оцене за организацију овог великог и изузетно захтевног догађаја.

Реч је, наравно, о борби за публику која ће, надамо се, за викенд доћи да буде уз Звезду и – ужива у најбољој европској женској одбојци.

Тим поводом данас је у Прес центру нашег Спортског друштва одржана изизетно посећена конференција за штампу, на којој се могло чути мноштво занимљивих детаља који се тичу организације завршног турнира Купа ЦЕВ.

Конференцију је отворио генерални секретар Одбојкашког савеза Србије Слободан Милошевић, који је најпре честитао, али и захвалио Црвеној звезди на великом успеху.

„Сви морамо да будемо свесни овог готово невероватног успеха Звезде на клупском плану. Тако нешто – пласман међу четири најбоље екипе Старог континента, било је практично незамисливо у нашим условима. И, дуго ће тако бити, све док наша земља не постане економски моћнија, док се и у том сегменту не приближи државама са којима се ми такмичимо на терену. Звездин успех је утолико већи, пошто је овај клуб дуго истовремено имао две екипе у Европи – и мушку и женску. Зато им још једном честитам и као човек из Савеза истичем да је Звезда по томе лидер нашег одбојкашког спорта. Није битно како је ко клупски обојен кад треба препознати праве вредности“, истакао је Милошевић, искористивши прилику да се у име свих одбојкашких људи захвали и Горану Крецловићу и градском Секретаријату за спорт на великој подршци, без које Звезда и Београд можда не би били у прилици да организују завршницу овог такмичења.

„Ипак, поред терена ми још нечим можемо да се надмећемо са економски јачим земљама, па чак и да будемо бољи од њих“, додао је Милошевић. „Реч је, наравно, о организационим способностима, по којима смо раме уз, а често и бољи од Италијана. Тако ће, уверен сам, бити и овог пута. С овог места ја већ сада преносим честитке господина Мејера, председника ЦЕВ, који је видевши имена људи који су радили каталог за фајнал-фор увидео да смо наш организациони одбор појачали новим, младим људима који ће и убудуће бити снага наше одбојке. И ја позивам навијаче да дођу у „Пионир“, да уживају и да Звездине ривале дочекају као наше драге пријатеље, као госте који долазе на нашу славу“.

У истом стилу наставио је директор Звезде Маркетинг Зоран Аврамовић, који је нагласио важност сарадње Одбојкашког клуба и Спортског друштва Црвена звезда са медијима.

„Сви смо на истом задатку, да у свет још једном пошаљемо слику да смо шампиони у организацији великих догађаја. Одбојкашка планета још памти и увек спомиње рекорде из „Београдске арене“ која је угостила Светску лигу, хајде да заједно покушамо да и у „Пиониру“ падну неки нови рекорди у европској женској одбојци“.

Генерални секретар ОК Црвена звезда Ана Аврамовић такође се захвалила Горану Крецловићу, али и ОСС, ОСБ, судијској организацији, као и бројним спонзорима црвено-белих – „Телекому Србија“, брендовима „Смокију“ и „Кокти“, „Ласти“, „Да Капу“, „Еуромоди“, води „Мивела“, Маркетинг агенцији Црвене звезде и, наравно, медијском спонзору – Радио Телевизији Србија.

„Наше одбојкашице су оствариле историјски резултат, али за историју је и што смо домаћини фајнал-фора. То је велики организациони изазов и без помоћи наших пријатеља Црвена звезда тешко да би сама успела да му успешно одговори“.

Ана Аврамовић је, потом, објавила детаље који се тичу продаје улазница.

„Карте за фајнал-фор биће пуштене у продају већ у петак, од 16 до 20 часова, и то на благајнама дворане „Пионир“. У суботу и недељу благајне ће радити од 12 часова. Цене дневних улазница су веома популарне – за трибине 200, а за партер 400 динара. Овом приликом позивамо и школе, разне друге установе, које су заинтересоване за организовани долазак на утакмице, да се јаве нашем клубу или Одбојкашком савезу и ми ћемо им све организовати. И таквом анимацијом желимо да овај догађај заиста буде спектакуларан, да трибине буду испуњене и да на њима задовољна публика – како се то увек чини на одбојци – пева“.

На ред је дошла и струка. У име екипе, реч је узела капитен Ивана Нешовић.

„Желим да Вас подсетим да смо на почетку сезоне, на једној сличној конференцији за штампу, обећале да ћемо учинити све што је у нашој моћи да догурамо што даље у Европи, да ћемо гледати да искористимо сваку шансу која нам се укаже да се пласирамо на завршни турнир. Сад могу да кажем да сам пресрећна што нисмо изневерили ничија очекивања, али и да дам ново обећање – одбојкашице Црвене звезде играће на овом фајнал-фору најбоље што могу, па и боље од тога. Свесне смо овог успеха, али покушаћемо да одемо и корак даље. Оно што нас је током сезоне највише красило – добра атмосфера у тиму, и даље је наше најјаче оружје, упркос неуспеху у Купу Србије протеклог викенда. И даље смо ведре, веселе, у новој опреми још шареније и веселије и зато и ја позивам наше навијаче и све људе који воле одбојку да у суботу и недељу дођу у „Пионир“ и уживају са нама“, поручила је Ивана Нешовић.

Тренер Ратко Павличевић се надовезао:

„Идемо ведро, расположено, одважно, девојке ће сигурно оставити срце на паркету. Приоритет је, наравно, да што је боље одиграмо прву утакмицу у суботу, против Францускиња. Ми јесмо најмлађа екипа на турниру, али то није никаква мана. Може да буде чак и предност. Што се самих ривалки тиче, почињемо са правом, исцрпном анализом. Захваљујући нашим пријатељима, међу њима и нашој бившој играчици Сањи Ханушић, добили смо касете, корисне информације. Искрено верујем да можемо да се успешно супроставимо свакој екипи, то су ове девојке већ и доказале током сезоне. Ниједна екипа која ће играти у „Пиониру“ није случајно прошла на фајнал-фор, али ако будемо храбри, пожртвовани и сконцентрисани, онда ни резултат неће изостати“.

Бројимо дане и сате до фајнал-фора.
И сви навијамо за нашу Звезду.
Самим тим и за нашу целокупну женску одбојку, Београд и Србију!

Претходни текстФудбалери и кошаркаши као манекени
Следећи текстПоштарке поново боље