Јунак дербија

62

Јунак фудбалског „вечитог дербија“ сигурно је Секундо Кастиљо. Са два гола био је ударна снага велике победе Црвене звезда над Партизаном – 4:1.

– Нико није срећнији од мене после овакве утакмице. Нисам ни сањао да ћу постићи два гола мада ме је мој менаџер Мирослав Несторовић звао на дан утакмице и рекао ми да дам гол ако мислим да на лето играм у некој европској земљи. Постигао сам два, ваљда ће бити задовољан. После тог позива почео сам да предосећам победу, чак и свој гол – препричава дешавања пре и за време дербија Еквадорац.

Сајајни везиста признаје да је био на граници да напусти „Маракану“ на лето:
– Истина је да сам хтео да идем, али убедили су ме директор Стеван Стојановић и мој менаџер да останем. Разговарали су са мном неколико пута и објаснили ми да је тако боље. Имам уговор по којем могу да идем у случају добре понуде и желео сам то да искористим. Понуда је било, најозбиљнија је била Парма, али на крају сам ипак остао.

Секундо је додао да је мислио да на њега у Звезди не рачунају озбиљно, због чега је хтео да оде. На срећу је остао и све остало је, како се каже – историја.
– Стекао сам утисак у финишу првог дела сезоне да сам вишак, нарочито после меча са Болтоном на којем нисам играо. Зато сам хтео да одем. Нећу да седим на клупи. Ако неко мисли да не заслужујем место у првом тиму, боље да идем. Мислим да је све то сада прошлост и радујем се новом походу на дуплу круну са Звездом – закључује Кастиљо.

Претходни текстРекле и победиле
Следећи текстФиниш одлучио победника