Успешни џудисти

224

Протеклог викенда у „Шумицама“ је одржано Отворено првенство Београда које је, с обзиром да је поред борби за медаље и престиж послужило и као квалификације за Првенство Србије, окупило најбоље џудисте престонице. Такмичари ЏК Црвена звезда имали су успешан дан, пошто је визу за државно првенство оверило чак 13 наших такмичара, рачунајући и Љиљу Савановић која се пласирала директно као прошлогодишња шампионка Србије.

Борбе су се, с прекидима, одржавале читавог дана а наш најуспешнији џудиста био је Дарко Стошић, који је у категорији до 90 килограма освојио злато у конкуренцији кадета, али и пето место међу сениорима.

Милица Марјановић у категорији до 70 килограма није освојила одличје, али се са два пета места међу кадеткињама и сениоркама квалификовала за државно првенство у обе конкуренције.

Међу кадетима, медаљом може да се похвали и Радован Ђуран (до 60 кг), а на шампионату Србије бориће се и Марко Љајић (такође до 60 кг), који је био пети у Београду.

У конкуренцији сениора најуспешнији од Звездиних џудиста били су Дејан Стајчић (до 100 кг) и Драган Драгаш (преко 100 кг) који су на Отвореном првенству Београда освојили сребрна одличја. Степеницу ниже на постољу, освојивши бронзе, нашли су се Давид Мијатовић (до 60 кг), Душан Марковић (до 66 кг) и Никола Боровчанин (до 90 кг).

Уз њих, 9. марта у Врбасу на Првенству Србије такмичиће се и Ненад Јовановић (до 66 кг), Дејан Томковић (до 81 кг), Горан Јовановић (преко 100 кг), као и већ поменути Стошић).

Претходни текстТроицки против Бастла
Следећи текстПријатељска против Вардара