Уместо дербија тренинг меч

24

Првенац у пролећном делу сезоне против Напретка је архивиран, па су се фудбалери Црвене звезде окренули 132. вечитом дербију. Тренер црвено-белих нема проблема са здрављем или картонима својих првотимаца, али то не значи да је све „мед и млеко“ на „Маракани“. Као што је добро познато српски шампион највећег ривала дочекује без присуства публике.

– Играч пред празним трибинама може да пружи највише 70 одсто могућности, без обзира на име противника – уверава нападач Црвене звезде Ненад Јестровић – Утакмице са Партизаном су увек биле спектакл, а сада нас очекује тренинг меч. Не знам заиста коме је то у интересу. Да је била обрнута ситуација и да је требало играти у Хумској без публике, први бих подигао руку да се укине казна.

Тешко је навикнути се на празне трибине, али у том погледу Звезда има благу предност, пошто су усешно одиграли већ један меч – са Напретком.
– Имали смо пробу, знамо како је кад постигнеш гол и чујеш целу клупу шта ти говори. Жао ми је што се Савез оглушио на жалбу клуба, јер ће у суботу сви бити на губитку, осим судија, који ће делити правду без икаквог притиска. Млађим играчима је то била прилика да се нађу у излогу европске фудбалске јавности, овако их нико неће гледати. Мислим да би требало забранити и ТВ пренос, да се игра у потпуној изолацији – поручује Јестровић.

Други, дебели минус, по речима Ненада Јестровића представља чињеница да се терен нашег највећег стадиона налази у још горем стању него јесенас.
– Није ми јасно како је трава у горем стању него у првом делу сезоне када га ни вране нису газиле у паузи првенства. Када се погледа са стране делује много боље, а чим нагазите на њега схватите да је катастрофа. Лопта чудно поскакује,тешко је избројати све џомбе. Не знам да ли је требало да се поваља или учини нешто друго, али знам да је било лакше играти пред крај сезоне по блату него сада – завршио је голгетер црвено-белих причу о проблемима пред дерби.

Претходни текстИдемо на победу
Следећи текстТроицки против Бастла