Ове године међу 50

43

Тенисер Црвене звезде Виктор Троицки пласирао се у полуфинале челенџера“Сони Ериксон Опен“ који се у Београду игра на теренима „Гемакса“. У четвртфиналном Викро је савладао Аустралијанца Роберта Смитса са 2:1 у сетовима – 3:6, 6:3, 7:6. Троицки је на турниру постављен за трећег носиоца, а у полуфиналу ће играти са Хрватом Роком Каранушићем, коме меч је предао наш Илија Бозољац.
У првом сету виђен је само један брејк, а направио га је Смитсц у шестом гему. Наредни сет кренуо је истим смером, оба играча су држала свој сервис и чекали кикс противника. Троицки имао је прилику да направи брејк у шестом гему, што му није пошло за руком, али је зато своју шансу искористио у осмом гему за вођство од 5:3, да би већ у наредном стигао до изједначења у сетовима.

У трећем сету је виђена права драма! Најпре је Смитс повео са 3:0, затим је Виктор узвратио истом мером и изједначио на 3:3. Меч је одлучен у тај-бреку у коме је наш тенисер имао четири меч лопте код 6:2, дозволио је противнику да му се приближи на 6:5 и сјајним поеном стигне до коначне победе:
– Честитао бих противнику на сјајној игри. На крају сам ја имао више среће и успео сам да добијем меч. У првом сету нисам имао ниједну шансу на његов сервис, у другом сам боље ретернирао и боље сам се кретао. Срећа је била на мојој страни у трећем сету у коме смо по квалитету игре били једнаки – рекао је после меча Троицки.

Виктор се осврнуо и на грешке у тај-бреку трећег сета, када је за мало од готовог направио – вересију:

Код 6:2 деловало је да ћу брзо завршити меч. На прву меч лопту он је одсервирао ас, наредне две сјајно је одретернирао, напао ме и успео да добије оба поена, био је у налету, а ја сам имао малу трему на други сервис. На крају сјајан поен, добар ритерн са моје стране, затим пасинг шот и победа – појаснио је наш ас

Троицки је потврдио да наредне недеље неће учествовати на АТП турниру у Ротердаму:
– У Ротердаму нећу учествовати јер сам у квалификацијама, а оне почињу у суботу. Мало сам и уморан, одиграо сам напорне мечеве у Москви и овде и по завршетку турнира на „Гемаxу“ одлазим на заслужени одмор.

На питање новинара да ли је израчунао колико му још треба за улазак у првих сто на свету, Виктор је рекао:
– Не размишљам о томе, знам само да уколико добро одиграм турнир да ћу ући у сто најбољих на свету. Па и ако то не учиним овде, урадићу на неком наредном турниру. Циљ ми је да се ове године нађем у 50 тенисера на АТП листи и сматрам да имам квалитет за то.

Претходни текстМорамо да будемо озбиљни
Следећи текстАБА казнила Звезду