Успешан реванш црно-белима

63

Одбојкаши Црвене звезде реванширали су се Партизану за пораз у првом делу сезоне и победом од 3:1 у 14. колу завршили такмичење у регуларном току Винер Штедише лиге. Црвено-бели су овим тријумфом само потврдили другом место са којег улазе у тзв. Мини лигу за првака.
 

„Вечити дерби“ је донео добру одбојку, а захваљујући бољем финишу у трећем и четвртом сету изабраници Жељка Булатовића су забележили вредне бодове. Неизвесности није било само у првом сету, који је Звезда сјајним сервисом решила у своју корист.

Црно-бели до даха долазе у другој деоници, вратила се резултатска неизвесност, разиграо се домаћин и стиже до изједначења. Партизан је и трећи сет почео снажно диктирао игру имао и неколико пута и три поена предности (последњи пут 16:13), међутим наши одбојкаши се нису дали, Драган Станковић је сјајно затворио блок, а Томислав Докић је сваку прилику кажњавао и стигло смо до новог вођства у сетовима – 2:1.

У четвртој деоници виђена је супротна ситуација. Звезда је повела са 8:5, потом је уследила серија Партизана која се завршила предношћу 19:15. Када су сви у хали помислили да ће пети сет одлучити победника, пробудио се блок наше екипе, опет је Станковћ бриљирао на мрежи и стижемо до преокрета (22:21). Ипак, тек је била потребна четврта меч лопта да решимо меч у нашу корист.

Пораз није много тешко пао Партизану јер су захваљујући победи Војводине над Рибницом у Краљеву (3:1) осигурали пласман у Мини лигу за првака у којој ће још учествовати Војводина и лидер Раднички који Звезди бежи четири бода.
 
 ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:3
(14:25, 25:23, 25:27, 22:25)
 
ПАРТИЗАН: Ђорђевић 2, Новоселац, Нићифоровић 7, Даутовић 17, Полуга 9, Стељић 16, Илић (либеро), Костић, Атанасијевић 5, Турањанин 1, Пајић, Дамњановић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Зиндовић 6, Стефановић 1, Станковић 21, Терзић 20, Докић 22, Рашић 11, Мајсторовић (либеро), Ћулафић 3, У. Илић, Николић, С. Илић, Митић.

Дворана:  „Шумице”. Гледалаца: 1.200. Судије: Бјелић и Јовановић (обоје Београд).

Претходни текстПрви пораз у каријери
Следећи текстИзлет до Јерусалима