Неизвесност до краја

32

Одбојкашице Црвене звезде савладале су шпански Албасете са 3:2 (25:22, 25:15, 21:25, 21:25 и 15:13) у првом мечу четвртфинала Купа ЦЕВ. Уз велику помоћ са трибина „Шумица“ црвено-беле су успеле да победе реномираног противника који је био на граници великог преокрета.

Водиле су изабранице Ратка Павличевића са 2:0 у сетовима и чинило се да ће гошће са Иберије лако пасти у Београду. Све је у тим тренуцима ишло на руку нашим играчицама, али је Албасете ипак у трећој деоници показао своју класу. Одмах су Шпанкиње казниле опуштање наших одбојкашица и практично рутински довеле утакмицу у крајње неизвесну завршницу.

Тек на махове играла је Звезда као у прва два сета, међутим на сваку мини серију наше екипе следиле су такође везане грешке. Покушао је изменама Павличевић да пробуди своје изабранице, па је тако у петом сету на клупу послао уморну Ивану Нешовић.

Промена се брзо осетила јер су и са друге стране гошће полако губиле снагу, а њихове измене се нису најбоље снашле под притиском. Брзо је звезда на сервис Живковићеве стигла до вођства од 7:3 у петом сету. Тешком муком су поен по поен освајале наше одбојкашице, али се Албасете није предавао па се стигло од изједначења 13:13. Међутим, наше одбојкашице освајају наредна два поена и на крају решавају меч у своју корист.

Да од „готовог не буде вересија“ највише се побринула Марта Дрпа, а запажене роле имале су и Нина Росић, те тандем Живковић-Нинковић.

Реванш утакмица је на програму наредног четвртка, 31. јанаура од 19.30 часова у Албасетеу.

Претходни текстНово ТВ издање Звездине ревије
Следећи текстСелвер успешнији на свом терену