Пикси има идеју за побољшање игре

63

Некадашњи председник Фудбалског клуба Црвена звезда Драган Стојковић и званично је данас преузео Нагоју Грампус Ејт. Пикси је по повлачењу са функције на „Маракани“ експресно завршио тренерски курс за Про-лиценцу како би могао да седне на клупу клуба у којем је оставио дубоки траг као играч.

Дугих шест година био сам ван Јапана, али сада имам утисак као да се враћам кући. Свих ових година Нагоја је била у мојим мислима – изјавио је Стојковић новинарима који су га чекали на аеродрому у Нагоји.

Пета Звездина звезда ће на клупи члана јапанске Џеј-лиге заменити Холанђанина Сепа Вергосена, који ће на крају сезоне преузети ПСВ Ајндховен. Пиксију ће у раду помагати Бошко Ђуровски, а као што је познато још један Звездаш ће бранити боје Нагоје – проверени штопер Милош Бајалица.
 
Стојковић је играо за Нагоју од 1994. до 2001. године и на 184 утакмице постигао је 57 голова. Три пута је биран за најбољег фудбалера Јапана – 1995, 1996. и 1999. године. Грампус Ејт је прошлу сезону завршио на 11. месту локалног првенства са 13 победа, шест нерешених мечева и чак 15 пораза.
– Имам неке идеје како да побољшам игру Нагоје. Желим да освојим титулу – поручио је Стојковић.

Претходни текстНајлепши гол у каријери
Следећи текстПотврда доминације