Жесток ритам

31

Први дан у италијанском месту Сан Ђулијано нашим фудбалерима пролази у жестоком раду. Тренер Александар Јанковић је већ од старта наметнуо јак ритам тренинга, па ће тако Миловановић и другови до краја дана чак три пута добро натопити опрему знојем.

Ништа чудно, кад се зна да је свим црвено-белима први и најважнији овогодишњи циљ одбрана титуле и трофеја у Купу, успут, свакодневно, стварање тима и игре за наредну такмичарску сезону и нови излазак у Европу. Пут дуг, а тек су на почетку. Зато прве кораке треба начинити пажљиво, али и одлучно. Да би се на врху остало, треба учинити много више него други…

Пут Италије је кренуло 28 играча, што не значи да се тај број неће повећати или умањити.

„Бићемо у свакодневној вези са челницима нашег клуба. Прелазни рок је у току, ослушкујемо понуде за неке наше првотимце, али исто тако сваки евентуални одлазак настојаћемо да анулирамо не само добро изабраном заменом, већ и – бољим решењем… Иначе, на овим припремама само настављамо са радом који смо почели. Визију игре не могу да вам предочим у кратким цртама јер као што њено испуњење захтева тежак рад тако и њена представа захтева одређено време и простор. Али, сви који ме познају и који су упознати са захтевима које има клуб као што је Звезда, свесни су да ћемо тежити препознатљивој, ефикасној и пре свега игри која даје резултате које од нас наши навијачи очекују. Овде, у Италији, током првог дела припрема највише ћемо радити на физичкој припреми, али и дефанзивној сигурности. То је оно што је основа свега, елемент игре али и психе играча и тима на коме треба да се темељи све остало“, причао је за наш сајт најмлађи тренер у историји Црвене звезде Александар Јанковић.

Програм се, уз извесне дораде, зна. Наши фудбалери у Италији остају до 23. јануара, тамо ће одиграти једну пријатељску утакмицу, следи повратак у Београд, па путовање у Израел где ће учестововати на јаком турниру „Канал 1″, да би у трећој фази на Кипру „ударили гланц“ и спремни дочекали пролећну сезону коју отварају Куп утакмицу с Напретком.

Амбиције су свима добро знане…

„Сви нас питају да ли можемо да достигнемо Партизанову предност од шест бодова, а то питање није на месту. Наравно да можемо!“, категоричан је Ненад Милијаш, кога ће поново чекати послови креирања игре нашег тима, али и бројни шутеви и голови разорном левицом. „Не заборавите да у првенствену трку улазимо дербијем на „Маракани“, што значи да кад победимо црно-беле та разлика је одмах мања за три бода“.

За Милијашем је одмах реаговао и тренер Јанковић, који је на исто ово питање одговорио:

„Разлика је некад бивала и већа, па опет није значила нишза пред почетак пролећне сезоне. Има још много да се игра и ми не бисмо били овде да не верујемо да ћемо одбранити титулу и да не знамо како то да учинимо“.

Дејан Миловановић, капитен нашег тима, који је имао част да први подигне две дупле круне за редом, броји већ петнаесте или шеснаесте припреме. Можда и последње у Звезди…

„Имам дозволу клуба да одем у случају добре понуде, од које би користи имали и Звезда и ја. Али, нигде не журим, нећу да идем по сваку цену, своје интересе сам као и увек до сада подредио Звездиним. Дакле, ако останем, даћу све од себе да заједно са друговима учествујем у још једном походу на титулу“.

 Припреме Звезде у Италији почеле су ударнички. Жесток рад на крају мора да се исплати.

Претходни текстПашански није приредио изненађење
Следећи текстТричковски стигао