Аплаузи за Троицког

22

Тенисер Црвене звезде Виктор Троицки бриљирао је у квалификацијама Аустралијен опена, али је имао ту несрећу да у 1. колу премијерног Грен слема сезоне одмери снаге са другим играчем света Рафаелом Надалом. Троицки је потврдио добру форму, а Надал је славио пре свега захваљујући искуству са 7:6, 7:5 и 6:1.

Шпански тенисер имао је огромних проблема са Троицким у првом сету. Наш тенисер је играо потпуно равноправно са „краљем шљаке“. Пошто је при резултату 5:4, одузео сервис Надалу и остао у првом сету, Троицки је себи обезбедио и једну сет лопту.

Ипак, популарни Рафа је показао квалитет и пре свега искуство, па је стигао до тај-брејка и лако га решио у своју корист. У другом сету је Троицки одмах на почетку направио брејк. Надал је уз много муке успео да дође до изједначења – 4:4.

До краја другог сета, Троицки је још једном изгубио свој сервис, самим тим и други сет. У трећем периоду, нашем тенисеру је понестало концентрације, па је велики противник то искористио и пласирао се у друго коло.

Публика на „Род Лејвер“ арени аплаузом је испратила са терена талентованог тенисера Црвене звезде.

Претходни текстХуманост најбољег спортисте на делу
Следећи текстЗлато за Зорану, сребро за Јасну