Турнир Звезда 2007.

89

Све је спремно за почетак четвртог по реду Међународног рукометног турнира за млађе категорије „Звезда 2007“ који ће се одржати од 27. до 29. децембра у Београду. Предвиђено је да учествују дечаци и девојчице рођени 1992, 1994, и 1996. године.

 

– Ово ће бити највећи турнир у рукомету за млађе категорије у историји Београда. Око 1.600 учесника из шест држава такмичиће се три дана у четири београдске хале – рекао је спортски директор Црвене звезде Илија Јовић.

Према његовим речима, овај турнир се налази у званичном календару Европске рукометне федерације (ЕХФ), заједно са турниром у шведском граду Лунду, где се дечаци и девојчице уочи Нове године такмиче последњих 30 година.

Рукометаши и рукометашице из БиХ, Словеније, Македонија, Црне Горе, Хрватске и Србије такмичиће се у хали „Слодес“, у спортском центру „Вождовац“ на Бањици, у хали СД Црвена звезда и у „Малој арени“ на Царевој ћуприји.

Пријављено је учешће 74 екипе у конкуренцији рукометаша и 16 екипа у конкуренцији рукометашица, који ће укупно одиграти 176 утакмица.

Финалне утакмице заказане су за 29. децембра у хали спортског центра „Вождовац“ на Бањици у 15 сати.

Претходни текстЗвездашице за Србију
Следећи текстНационална стратегија