Одлучан сам да помогнем

35

Председник ФК Црвена звезда, Топлица Спасојевић, дао је коментарисао је последња дешавања за званични сајт клуба.

Каква је тренутно ситуација у којој се налази наш клуб после инцидента на утакмици са Хајдуком и привођења тројице радника клуба?

Током утакмице са Хајдуком, дошло је до инцидента у којем је повређен припадник Жандармерије. Енергичном акцијом МУП-а, изгредник који је нанео повреде припаднику Жандармерије је идентификован и приведен. Клуб се одмах оградио од насилничког понашања и неће никада такве стваре подржавати. По мојим сазнањима, клуб није ни на који начин помагао или омогућавао уношење бакљи и других пиротехничких средстава на стадион, нити било којих других предмета који су забрањени актуелним Законом о спречавању насиља на спортским теренима. Напротив, наши људи који су задужени за организацију утакмица су предузели све мере које им Закон омогућава како до инцидента не би дошло. У међувремену је покренута велика медијска хајка усмерена на негативне ствари и аномалије које постоје у српском фудбалу. Кола су се сломила на тројици наших радника који су савесно обављала своје дужности, поновљам, предузимајући све мере које им Закон омогућава да до инцидента не дође.

Када ће Дамјановић, Ћоровић и Мијушковић бити пуштени из притвора?

Истражни судија им је одредио притвор у трајању до 30 дана, с образложењем да не би утицали на сведоке у даљем току поступка. Без обзира на наведено, наша очекивања су да ће они бити одмах пуштени из притвора, будући да се разлози који се наводе у решењу о одређивању притвора са правне стране неутемељени. И овом приликом апелујемо да се сва тројица што пре пусте и да изнесу своју одбрану. Клуб у потпуности стоји иза поступака својих радника, јер сматра да су поступали у оквирима законских овлашћења.

Шта се дешава са будућим обавезама и активностима клуба?

Клуб мора да настави да функционише. Већ у среду играмо првенствену утакмицу са Борцем из Чачка. Управо је у клуб пристигла информација да ћемо ову, као и наредне две утакмице одиграти без присуства публике, тако да се у том правцу и припремамо за организацију меча.

Да ли је могуће организовати утакмице у оваквим околностима ?

Искрено речено – тешко. Уколико ви као организатор сносите сву одговорност за понашање свих присутних у спортском објекту, а при том немате заокружен спектар законских овлашћења која вам омогућавају да организујете приредбу, поставља се питање ко је тај ко ће ту одговорност да преузме.

Да ли ће ова дешавања имати утицај на реализацију вашег амбициозног програма који сте презентирали Скупштини приликом вашег избора ?

Мало ће га успорити, то је сада извесно, али ништа не може зауставити реализацију тог плана. Ја сам одлучан да помогнем Звезди, да радим у интересима клуба. Црвена звезда постоји више од шест деценија и у својој историји постао је најуспешнији спортски колектив на овим просторима. Црвена звезда ће и ово преживети, а преко три и по милиона људи ће и даље бити уз клуб. Сигуран сам да ћу све што сам у свом плану зацртао и остварити.

Претходни текстЧврста и жилава екипа
Следећи текстИзречена казна