Саопштење ФК Црвена звезда

52

На бази информација да су због инцидента на утакмици Звезда-Хајдук на информативне разговоре приведена три клупска функционера – генерални секретар Зоран Дамјановић, директор стадиона Миодраг Ћоровић и комесар за безбедност Новица Мијушковић, Фудбалски клуб Црвена звезда саопштава да иако полиција није издала званично саопштење о поводу за привођење он може бити
искључиво и само то што су приведена лица законски одговорна за организацију и безбедност на утакмицама.

Клуб саопштава да су његови функционери учинили све што им Закон о спречавању насиља и недоличног понашања на стадионима омогућава.

Безбедност на стадионима није и не може да буде одговорност само фудбалских клубова. Какви су резултати када на прави начин фнкционишу сви у чијој је одговорности сигурност оних који на стадионе долазе показује јучерашњи пример и утакмица Црвена звезда – Болтон. ФК Црвена звезда захваљује свим навијачима на коректном навијању, а МУП-у и другим државним органима на помоћи у организовању утакмице.

Клуб је у последња два дана у медијској жижи кроз написе у којима се инсинуирају везе са мафијом. И овом приликом то одлучно демантујемо. Сви у клубу стојимо на располагању надлежним државним органима јер је нама највише у интересу да се докаже да је реч о злонамерним гласинама.

С друге стране упозоравамо да нећемо дозволити да се име клуба блати непровереним и неоснованим тезама и да ћемо предузети све законске мере да заштитимо углед најтрофејнијег српског клуба, на шта нас обавезује и традиција дуга више од шест деценија.

Претходни текстИвана Исаиловић, најбоља у новембру
Следећи текстДуел велике важности