Крај такмичења у Купу УЕФА

49

Фудбалери Црвене звезде изгубили су и теоретску шансу да презиме у Европи. Црвено-бели су у својој претпоследњој утакмици у Групи Ф Лиге УЕФА поражени са 1:0 од Болтона на „Маракани“. Стрелац јединог гола био је Гевин Мекан у последњем минуту првог полувремена. У последњој рунди наши фудбалери гостују у Браги, али већ сада је познато да се из тог дуела пласману у  шеснаестину финала могу надати само Португалци.

Болтон, као и неколико претходних овосезонских утакмица, навијачи Звезде ће брзо покупати да забораве. Пред око 20.000 навијача очекивало се више од пулена Александра Јанковића, али опет смо заказали кад не треба. Црвено-белима није помогла ни чињеница да су Енглези стигли без већине стандардних првотимаца на челу са убитачним Французем Николасом Анелком. Чак ни јавна порука менаџера премијерлигаша Герија Мегсона да им је Лига УЕФА у другом плану у односу на национални шампионат није била довољан сигнал да се потуче противник „спуштеног гарда“. Није да није било жеље код Звезде, барем када је у питању прво полувреме, виђено је и неколико лепих акција, али опет нас је коштао кобан финиш. Није био 90, већ 45. Минут овога пута, а практичну једину шансу и грешку домаћих Мекан је казнио разантним ударцем иза леђа Ранђеловића. Ко је и како погрешио и смушено интервенисао после корнера гостију сада је излишно анализирати, само је једно сигурно – поновио се исти пропуст по ко зна који пут. Слаба концентрација у финишу – и казна!

Пре тог гола, више од игре имала је наравно – Звезда. Прве добре прилике виђене су у 9. и 10. минуту. После лоше реакције одбране Болтона, Милијаш је прво шутирао десетак метара изнад пречке, да би из његовог  слободног ударца Лукаш на одбијену одлично реаговао, а још боље одбранио голман из Омана Ал Хабси. Управо је мало познати чувар мреже сјајном парадом у 38. минуту практично и трасирао пораз Звезде. Одличну комбинацију везног реда Црвене звезде Короман је крунисао лепим центаршутом, добро је реаговао Јестровић, али се Ал Хабси неочакивано одлично бацио и ухватио „живу лопту“. До последњих минута полувремена и гола на другој страни терена, голман из Омана је још једном правовремено реаговао после чак три везана покушаја Молине.

У наставку мало тога је виђено. Звезда је желела да стигне до изједначења, али су се нашаи напади завршавали далеко од мреже „тротера“. Болтон, пак, није имао амбиција да пређе своју половину, а камоли да нападне гол Ранђеловића. Црвено-белима нису помогле ни измене у виду Ђорђевића, Бурзановића и Анђелковића. Нисмо направили нити једну праву шансу у других 45. минута, односно једино што смо учинили је да изнудимо по који корнер. Мало и премало за екипу која је имала амбиције да презими у Европи. Надамо се да ће неславан крај у Лиги УЕФА продрмати наше фудбалере за одбрану „дупле круне“ у домаћим оквирима.
 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – БОЛТОН 0:1 (0:1)
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ранђеловић, Баста, Туторић, Бајалица, Броновицки (од 80. Анђелоковић),  Лукаш, Миловановић, Милијаш (од 73. Бурзановић), Молина, Короман, Јестровић (од 64. Ђорђевић).

БОЛТОН: Ал Хабси, Хант, Семјуел, Меите, Михалик, Спид, Јанакопулос, Теимуријан, Вилхелмсон, Мекан, Братен (од 87. Синклер).

Стрелац: Мекан у 45. за Болтон.
Стадион: „Маракана“. Гледалаца: 20.00. Судија: Пол Алертс (Белгија).

Претходни текстКолица Институту за онкологију
Следећи текстУдарац у енглески зид