Званично саопштење ФК Црвена звезда

45

ФК Црвена звезда издала је званично саопштење поводом инцидената на првенственој утакмици против Хајдука из Куле.

САОПШТЕЊЕ ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПОВОДОМ ИНЦИДЕНАТА НА УТАКМИЦИ

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ХАЈДУК КУЛА, ДАНА 2.ДЕЦЕМБРА 2007. ГОДИНЕ

ФК Црвена звезда изражава дубоко жаљење због инцидената на утакмици ФК Црвена звезда – Хајдук Кула током којих су припаднику Жандармерије Небојши Трајковићу нанете тешке телесне повреде. Најоштрије осуђујемо насилно и агресивно понашање које је виђено на трибинама нашег стадиона и овим путем се и званично ограђујемо од “такозваних навијача“ који својим недоличним понашањем наносе штету Црвеној звезди и фудбалу уопште, а нарочито навијачима који на фер и спортски начин бодре вољени Клуб.

Црвена звезда, као озбиљан и одговоран организатор спортских приредби, предузима читав низ стандардних и ванредних поступака, које имају за циљ превенцију дешавања непримерених спортским догађајима и чини крајње напоре да се сцене које смо гледали на трибинама током утакмице са Хајдуком из Куле не дешавају.

По стандардној безбедоносној процедури, на дан сваке утакмице се одржава редован састанак између Клуба као организатора и представника Полиције, Жандармерије и редарске службе. На састанку одржаном 2. децембра 2007. године, поводом утакмице са Хајдуком, Организатор је изложио План превентивног деловања који за циљ има одржавање реда на предметној утакмици. План је на састанку усвојен без иједне примедбе. Посебно је скренута пажња редарској служби на мере које је овлашћена да примењује у смислу Закона о спречавању насиља и недоличног понашања на спортским приредбама.

Припадници МУП-а су извршили детаљан КД (контра-диверзиони) преглед стадиона, који има за циљ проналажење евентуалних опасних ствари на стадиону које могу да угрозе безбедност. Констатовано је да никаквих опасних предмета, нити пиротехничких средстава које угрожавају безбедност на стадиону нема, чиме су се стекли услови за отварање капија.

За контролу уласка на 9 капија је ангажован максималан број од 116 редара, који су заједно са припадницима МУП-а контролисали улазак и преглед посетилаца. Уношење пиротехничких средстава није било евидентирано током контроле уласка.

ФК Црвена звезда очекује званичан извештај надлежних органа поводом инцидента који се догодио, како би у сарадњи са њима предузео све напоре да се сцене насиља више не појављују на нашем стадиону. Још једном најоштрије осуђујемо напад на службено лице и очекујемо значајно већу подршку државних органа у делу контроле уласка на стадион, с обзиром да важећи закони не омогућавају редарској служби да врши детаљан претрес посетилаца.

Повређеном припаднику Жандармерије Небојши Трајковићу желимо брз и успешан опоравак од задобијених повреда. Председник Топлица Спасојевић и Генерални секретар Зоран Дамјановић ће у току данашњег дана обићи Небојшу Трајковића у ВМА где се он налази на лечењу.

Још једном апелујемо на све наше верне навијаче да и даље буду уз Клуб и бодре га на примерен и спортски начин, као и небројено пута до сада. Очекујемо да трибине стадиона буду места на којиме ће се искључиво уживати у фудбалским мајсторијама.

ФК Црвена звезда

Претходни текстЗвездаши у иностранству
Следећи текстШампионски ниво игре