Повратак титуле

58

Боравак свих својих првотимаца у Београду, Тениски клуб Црвена звезда је искористио да одржи конференцију за штампу на којој је представљена екипа за наредну сезону. Наш тениски клуб у 2008. слави 60 година постојања због чега управа улаже маскималне напоре да врати титулу. Црвено-бели су уверени да имају најјачи тим у земљи и да уз најављену игру обојице наших најбоље пласираних играча, Бориса Пашанског и Виктора Троицкиог шампионски трофеј неће изостати.

– Звезда има укупно 23 титуле у сениорској и 15 у јуниорској конкуренцији, а надамо се да ћемо у години јубилеја додати још пехара и одличија. Имамо одличну екипу која се после дужег времена окупила на једном месту па смо желели да јавно представимо наше адуте и циљеве у наредној сезони. Надам се новим победама Звезде у „белом спорту“ – поручио је председник Извршног одбора тениског клуба Милош Тодорвић.

Директор црвено-белих тенисера Слободан Војиновић је био још амбициознији у свом виђењу наредног периода.
– Ми смо једини клуб са ових простора који је играо у Лиги шампиона. Пре пет година смо били шести, док смо 2003. остварили највећи успех заузимањем петог места. Такође смо шесту позицију заузели и током 1970-тих година. Наша је жеља да освајањме титуле у наредној сезони изборимо пласмана у Лигу шампиона где би имали сасвим реалне шансе да заузмемо прво место, с обзиром на ранкинг наших играча – нада се Војиновић.

На питање о евентуалном резултата очекиваног финала са Партизаном, директор нашег клуба је рекао да дилеме нема.
– Очекујем победу Звезде, јер не мислим да ће за црно-беле играти Новак Ђоковић и Јанко Типсаревић. Да ли ћемо славити са 5:0 или 4:3, најмање је битно. Само је титула важна.

Оптимизам челника тениског клуба деле и играчи. Звезда ће се ове године ослонити на помињане Пашанског, Троицког, те долазеће Ивана Бјелицу, Давида Савића и Николу Ћирића. Уз њих раду првог тима прикључени су и Предраг Недељковић, Миљан Зекић и Никола Зекњић. Првотимци су редом изнели очекивања у својим индивидуалним каријерама ун 2008, пошто се титула са Звездом – подразумева!

– Остајем још неколико дана у Београду, потом идем за Немачку где ћу обавити део припрема. Потом се као и сви професионалци селим у Аустралију на прве овосезонске турнире. Имам високе амбиције у наредној сезони, желим да се пласирам до 50 места на АТП листи, због чега сам већ сад почео са кондициозним тренинзима. Први циљ ми је наравно да кроз квалификације изборим право учешћа на јендом од Гренд слем турнира. Уверен сам да има снаге за то јер ћу убудуће на основу свог пласмана имати добру позицију у жребу – о својим плановима каже Виктор Троицки.

Искуснији Борис Пашански такође се нада великом помаку у наредној години:
– Сезону отварам у Аделајиди, потом иде Аустралијен опен, па онда турнири у САД или Јужној Америци, нисам још одлучио, па онда Дејвис куп… Све у свему једна нормална АТП година, за нас професионалце све је мање више познато. И ја желим међу Топ 50. Имам доста чисту ситуацију јер браним јако мало поена из 2007. и што је најважније правилно су распоређени. Сада је на мени само да одличим којим ћу путем на почетку да кренем, да ли да играм више турнире на шљаци или бетону. Такође чекам какву ће подлогу изабрати Руси за мечеве Дејвис купа, како би знао какве ће ми обавезе бити у том периоду.

Двојица наших најбољих тенисера су додали и да ће на наким турнирима наставити да играју у пару, те да чим буду отсварили одређени ранкинг и испуне услове, у дублу заиграти и на неком Гренд слем такмичењу.

Иван Бјелица још није у рангу са Борисом и Виктором када је АТП трка у питању, па су нормално његови циљеви сасвим другачији :
– Стигао сам међу 500 на свету. Углавном ћу наставити са играњем челенџера, али претходно у 2008. морам да завршим своје обавезе на колеџу како би се у потпуностим посветио профи каријери.
Давид Савић је млада нада Црвене звезде која тек почиње да игра озбиљније турнире:
До сада сам углавном играо на фјучерсима, сада се окрећем челенџерима где ће ми за почетак бити циљ да што више унапредим своју игру.

Што се тиче Николе Ћирића, његов примарни задатак је да настави са опоравком од повреде:
– Имао сам тешку повреду коју још санирам, нисам онај прави као раније, па ћу покушати да у наредној сезони покушам да повратим самопоуздање и потпуну физичку спрему.

Претходни текстНастављен слаб низ утакмица
Следећи текстВечити дерби