Пласман у рукама Звезде

70

Фудбалерима Црвене звезде мало је недостајало да извуку најповољнији могући исход у наставку такмичења у Групи Ф Лиге УЕФА. Као што је познато наш клуб је ове недеље био слободан, па је пажња била усмерена на дуеле осталих четири екипа. Обе утакмице ипак нису биле завршене иделаним резултатом, како се у првих мах чинило, али и овим исходима на „Маракани“ могу да буду задовољни јер црвено-бели држе судбину даљег пласмана у својим рукама.

Оно што забрињава свакако је што после ремија Браге и Бајерна (1:1), односно Болтона и Ариса (1:1) је што су свих пет тимова у игри за шеснаестину финала, односно да ни једна екипа није обезбедила пролеће у Европи. Још једном се показало да жреб за Групу Ф ни мало није био лак како се у први мах чинило, односно да су сви ривали уједначени. На жалост Звезда није имала среће да у оба досадашња меча задржи добар резултат до самог краја, али се надамо да ће нас фортуна погледати већ наредног четвртка.

Што се тиче овонедељних утакмица најнеизвесније било је на „Рибок“ стадиону у предграђу Манчестера где је Арис све до трећег минута судијске надокнаде имао победу у џепу и вероватни пролаз. Ипак, реми Болтону је донео ни мање ни више него Грк (!) Стелиос Јанакопулос гол после грешке одбране гостију. Иначе, вођство екипи Душана Бајевића донео је Антонио Калво у 44. Минуту после грешке Абдулаи Меитеа. Имали су домаћи неколико шанси за преокрет и пре 90. минута, али дефанзивци Ариса су добро интервенисали неколико пута, односно играчи Болтона су се испромашивали неколико пута. У сваком случају, закључак после ове утакмице је да „тротери“ никако не схватају олако такмичење у Европи, како многи стручњаци тврде. Њима свакако јесте примаран опстанак у Премијер лиги, али сигурно је да на „Маракану“ неће стићи унапред предати. То најбоље говори реми против Бајерна у Лиги УЕФА, односно прошлонедељна победа у енглеском првенству над Манчестер Јунајтедом (1:0).

Када је у питању меч на стадиону „Мунисипал“ у Браги, још једном се показало да Бајерн своје европске утакмице игра са пола снаге. Водили су Баварци од 47. минута са 1:0, опет поготком Мирослава Клосеа. У другом полувремену наравно уследиле су измене код немачког гиганта, па су прву праву шансу Португлаци искористили да изједначе. Чех Роланд Линц је у 66. минуту искористио одлично проигравање Вендела за коначних 1:1. За мало је до краја Брага стигла и до сва три бода, али је ударац Паола Жорћа после корнера у 80. минут Фран Рибери избацио са гол линије.

ГРУПА Ф
Резултати:
Брага – Бајерн 1:1
Болтон – Арис 1:1

1.Бајерн    3    1    2    0    6:5    5
2.Арис    2    1    1    0    4:1    4
3.Болтон    3    0    3    0    4:4    3
4.Брага    2    0    2    0    2:2    2
5.Црвена звезда    2    0    0    2    2:6    0

Парови наредног кола (6. децембар): Црвена звезда – Болтон, Арис – Брага.

Претходни текстДоговор победу гради
Следећи текстШанса за млађе играче