На челу првенства

49

Шампион је – на свом месту. Рукометаши Црвене звезде су у заосталом мечу 9. кола Суперлиге остварили рутинску победу у Врбасу – 28:26 и засели на чело табеле. Додуше, Колубара и Металопластика имају по бод и утакмицу мање, самим тим и теоретску могућност да нас престигну, али ипак је после дуже времена видети црвено-беле на првом месту. Серија победа у последње време, а још више игра, гаранција су да се наш тим са тог места неће померати…

Са младим тренером Звезде Ненадом Краљевским разговарали смо, најпре, о утисцима са меча одиграног у хали „Драго Јововић“.

„Врбас је већ дуже време на дну табеле, али ми смо знали да је то више сплет неких околности него питање квалитета ове екипе. Имали су током сезоне доста повређених играча, али су против нас ипак играли комплетни. То нас, међутим, није омело да дођемо до нове победе“.

Врбас је био изузетно мотивисан, такви ће бити и сви ривали до краја сезоне.

„Од почетка причамо нашим младим играчима да бити у Звезди носи једну посебну одговорност. Сваки ривал ће против нас уложити 100 одсто својих могућности, самим тим што играју против Звезде. Сад кад нам се вратио Ненад Перуничић то је за противнике мотив више – надмашиће своје тренутне могућноцти у жељи да нас победе. Самим тим, то значи да играчи Звезде морају да дају не 100, него и 130 одсто себе“.

У мечу са Врбасом тренер нашег тима одмарао је поједине играче. И Перуничић је играо само десетак минута. Најефикаснији у нашем табору поново је био Милан Вукас са шест голова, Милашевић и Милошевић постигли су по четири…

„Утакмицу, резултат и ривала све време смо држали под контролом. То је најважније. Уз бодове, мало смо се и освежили пред наредна искушења“.

Следи дерби са Синтелоном, односно Таркетом како се ова екипа сада зове. Било је у плану да се црвено-бели још више освеже пред гостовање у Бачкој Паланци. Зашто се одустало од тог плана?

„Намеравали смо да из Врбаса кренемо право на Хоргош, али пошто у хотелу није било места вратили смо се за Београд. Права намера била нам је да у миру дочекамо дерби, али и да се наши играчи још више међусобно зближе, упознају, саживе… Шта да се ради, биће за то још прилика. Момци се упознају у ходу, кроз тренинге и утакмице. Атмосфера је сјајна“.

Шта да очекујемо у суботу у Бачкој Паланци (почетак у 18 часова)?

„Још прошле недеље ми смо се на тренинзима посебно спремали за Југовић и Таркет, пошто ове две екипе имају сличан систем игре. Тачно је да Бачкопаланчани тај систем и мало модификују, прилагођавајући се противнику, али и на то ћемо имати одговор. Очекујем да у једној одличној атмосфери, пред нашим ватреним навијачима којих ће у Бачкој Паланци већ по традицији бити доста, прикажемо још једну одличну игру и остваримо нову победу“, каже тренер Ненад Краљевски.

Претходни текстПланови за будућност
Следећи текстНова Звездина ревија