Галерија шампиона

121

Среда, 28. новембар 2007. године, остаће упамћен у свету спорта, посебно атлетике по отварању «Галерије светских и европских алтлетских шампиона» у тунелу атлетског клуба Црвена звезда! Тога дана, сви који су су годинама освајали медаље, постављали рекорде и доносили радост у домове љубитеља спорта, били су на церемонији доделе посебних признања и монграфија у згради СД Црвена звезда.

Председник АК «Црвена звезда», Дане Корица на отварању галерије обратио се присутнима:
– Извадили смо слике из фиока, окачили у тунелу да многе генерације које долазе имају на кога да се угледају. Верујем, да ће наши атлетичари чак неке и превазићи и освајати медаље и постављати нове рекорде.

Председник Скупштине АК Црвена звезда, Милан Стошић, изјавио је да овакав догађај још није виђен и захвалио се рекоредерима рекавши да је ово кућа свих атлетичара, свих рекордера и да је Звезда поносна што их има.

Посебна признања у виду слика и монографије, коју је написала Олга Ацић, додељена су: Ненаду Стекићу, Александру Рајковићу, Јелени Бокановић, Предрагу Крижану, Петру Пецељу, Нади Симић, Борисаву Писићу, Ђорђу Мајтану, Милану Милакову, Слободану Поповићу, Слободану Бранковићу, Браниславу Караулићу, Исмаилу Мачеву, Драгутину Топићу, Велиши Мугоши, Корнелији Шинковић, Лазару Станчићу, Вељку Петровићу, Срећку Радишићу, Данету Корицу, Милици Рајков, Бреди Пергар, Гордани Чотрић, Данијели Чуровић, Марини Филиповић, Вулету Максимовићу, Борисаву Девићу, Миљенку Раку, Цмиљки Калушевић, Славици Семењук, Леону Лукману, Драгану Араповићу, Драгану Геогријевском, Радету Радовановићу, Петру Жарчевићу, Драгану Перићу, Милији Јоцовићу, Ивану Иванчићу, Владимиру Милићу, Витомиру Кривокапићу, Дмитру Марчети, Миловану Јованчићу и Ђорђу Стефановићу…

У име награђених, присутнима се обратио, Слободан Поповић, члан чувене штафете 4х400 метара:
– Захвалио бих се свима. Драго ми је што се моја слика налази овде, међу овим великанима. Захваљујем се и тренерима и тадашњем руководствуЗвезде, а волео бих да поред моје слике стоји неки нови шампион.

Професор Драган Петровић, уручио се слику и монографију председнику АК ЦЗ, Данету Корици.

Генерални секретар, Никола Пенић, признао је да није било лако урадити и пронаћи материјал за овај, како слободно можемо да кажемо «Музеј атлетике».
– Захвалио бих се свима који су нам помогли, да направимо овако нешто. Мислим, да је ова галерија многе атлетичаре, а и људе вратила у нека прошла времена. Верујем да ће и нове генерације које овде тренирају, гледајући ове шампионе, једнога дана их и превазићи.

Легендарни скакач у даљ, Ненад Стекић, захвалио се такође свима и рекао, да би волео да проред међу сликама буде из дана у дан мањи.
– Волео бих да свакога дана ничу нови шампиони и да се каче на зид тунела.

Претходни текстЗвонко изашао из коме
Следећи текстНападачка игра за добар резултат