Испуштена победа

65

Куглаши Црвене звезде поражени су у дербију 9. кола Суперлиге против Партизан – 6:2. Црно-бели су у до победе дошли јер су сакупили 3.534 поена, наспарам 3.392 бодова нашег клуба. Тренер црвено-белих Звонко Матијаш прености дешавања са дуела против „вечитог ривала“.

– Морам да признам да смо испустили победу! Нашом терминологијом – партизанови играчи су нам се нудили, али нисмо знали да искористимо њихову слабу игру. После првог блока било је 1:1 блок. Очекивао сам да добром игром у другом блоку осигурамо мирни завршницу, међутим буквално у последњим бацањима црно-бели су узели оба дуела, па је њима отишла победа.

Шеф стручног штаба Звезде још једном објашњава да наш клуб никако да пронађе праве замене за двојицу репрезентативаца – Николе Матијаша и Новака Обрадовића, који су пре почетка првенства због финансијских проблема појачали Поштанску штедионицу.

– Имамо значајно слабију екипу у односу на прошлу годињу. Попунили смо празнине после њиховог одласка, али релано нису то куглаши таквог калибра. Ту нам је сада понајбољи играч Бора Грујин, а биће боље када у другом делу првенства право играња стекне Петар Кнежевић. Тада се и надамо да ћемо бити далеко јачи и да ћемо почети мало да побеђујемо код куће, а не само на страни као што је било у овом првом делу првенства – каже Матијаш и додаје да се нада да ће се пронаћи неко кадар да финансијски помогне наш куглашки клуб који се налази у незавидној материјалној ситуацији.

Табела: Кањижа 17, Поштанска штедионица 15, Нис Петрол 12, Партизан 10, Сента 10, Металац 8, Црвена звезда 6, Еђшек 4, Апатин 4, Железничар 0.

Претходни текстМеч са осцилацијама
Следећи текстПерспективне кошаркашице