Гости са више нерава

50

Одбојкаши Радничког савладали су Црвену звезду 3:1, у дербију 8. кола Винер Штедише Суперлиге одиграног у дворани СЦ Шумице. На тај начин Крагујевчани су сачували лидерску позицију. Овај меч водио је судијски пар Владимир Ћук (Београд) и Иван Лазаревић (Шабац).

Први сет припао је гостима из Крагујевца, који су већ на другом техничком тајм-ауту имали четири поена предности (12:16). Уз сјајну игру младог македонског репрезентативца Николе Гјоргијева (7 поена у овом сету), Крагујевчани су до краја сета успели и да повећају разлику и да без пуно муке реше први период у своју корист. Раднички је током првог периода начинио само једну грешку у нападу, а наши одбојкаши четири.

У другом периоду Раднички је опет кренуо боље, повео 12:9 и имао предност све до другог техничког тајм-аута. Ас Зиндовића за 16:16 као да је покренуо Црвену звезду, која је у драматичној завршници, баш захваљујући смечу Зиндовића реализовала другу сет лопту, за 25:23. И у овом периоду Крагујевчани су мало грешили, тачније нису начинили ниједну грешку у нападу, али су зато ризиковали на сервису и то им се није исплатило. После два сета, Раднички има 11 сервис грешака, а Црвена звезда само једну.

Раднички је водио током целог трећег сета (6:8, 13:15), а блоком сјајног Гјоргијева и 17:21. Ипак, Звезда је успела да у самој стигне до изједначења на 23:23. Уследио је још један поен Гјоргијева из напада и на крају блок Чедића за вођство гостију од 2:1.

Велика борба вођена је и у четвртом сету, али су гости из Крагујевца у одлучујућим моментима имали више нерава и опет на разлику (23:25) решили овај део игре у своју корист.

Претходни текстНови тренер кошаркашица
Следећи текстУз муку до победе