Време ради за Николића

61

Прошло је неколико дана након „Меча шампиона“ што је довољно времена да се објективно анализира учинак наше боксерске репрезентације. Селектор Србије и тренер Црвене звезде Зоран Киза Манојловић осврнуо се на читав спектакл, са посебним акцентом на издање борца црвено-белих Марка Николића који је поражен у финалу у категорији до 81. кг.

– Веома са задовољан турниром у Јагодини. Уз доста проблема успели смо да одржимо дугу традицију такмичења за „Златну рукавицу“. Ово је било 51. пут да се национални тимови у нашој земљи боре за ову престижну награду. Што се тиче Николића, могу да будем презадовољан како се све одвијало. У полуфиналу је сјајно нокаутирао Бугарина Борисова, али је у финалу поклекао пред налетом Кучука из Босне и Херцеговине. Изгубио је на поене, мада искрено мислим да су судије својим одлукама утицале на резултат – детаљно је рапортирао Манојловић за сајт СД Црвена звезда.

Задовољство селектора није поделио и Марко.
Био је баш разочаран, а ја сам покушао да га утешим податком да је његов ривал у финалу био учесник недавног Светског првенства у Чикагу. Такође, треба имати у виду да је Николић практично још јуниор и да су му ово били први озбиљнији  сениорски дуелим у рингу. У сваком случају време ради за њега – поручио је Манојловић.

Претходни текстКлементе позвао још звездаша
Следећи текстПочетак друге фазе