Нови почетак

68

Рукометаши Црвене звезде одавно једну утакмицу нису очекивали с толико жара и жеље као предстојећи меч са Југовићем. На Бањицу у недељу (19 часова, директан пренос на РТС 2) стиже лидер Суперлиге.

Биће то, подсећамо, после више од 14 година прва утакмица славног рукометног аса Ненада Перуничића у Звездином дресу с бројем 9. Тим поводом, у прес центру нашег Спортског друштва данас је одржана конференција за медије, са које су црвено-бели једногласно поручили да поново имају – европске амбиције.

„Управо тако. Ово је нови почетак за све нас, ово је нови почетак за Звезду. Лично, једва чекам да утакмица са Југовићем почне. Ангажовањем Ненада Перуничића Звезда је решила да иде на дуплу круну – да трећи пут узастопно освоји титулу и узме први Куп, али и више од тога. Знамо сви да нам Југовић бежи само два бода… То значи да бисмо се победом равноправно укључили у трку за титулу. Понављам, једва чекам да меч почне, због игре, Ненадовог дебија и разних других изненађења које смо припремили за ову прилику“, у даху је причао потпредседник клуба Љубиша Стојиљковић, искористивши ову прилику и да срдачно поздрави нашег бившег првотимца Владу Новаковића, који се затекао у нашем Спортском друштву, да се ускоро врати из Апатина и придружи Звезди у трци за титулу.

Реч је потом узео наш млади тренер Ненад Краљевски.

„Са Ненадом Перуничићем можемо много више него што смо реално планирали. То се види већ и на тренинзима, који су подигнути на много виши ниво. Наш ас се сјајно уклопио у екипу, али то њему који је играо у највећим европским клубовима сигурно није представљало проблем. Уверен сам да ће дати свој пун допринос нашем младом тиму“.

„Хвала на свим овим лепим речима“, надовезао се Ненад Перуничић, „а мени остаје само да поновим да сам и даље узбуђен због мог повратка у клуб у којем сам почео да правим своје рукометно име. Што се тиче утакмице са Југовићем, сигуран сам да нас очекује веома јак и озбиљан противник. Да није тако, не би био на првом месту на табели… Они су ми такође познати из неких прошлих времена, јер сам као 16-годишњак отишао у Каћ на каљење и тамо провео скоро две године“.



Популарни „Терминатор“ је, потом, истакао:

„Са Звездом имам велике планове, не само да освојимо титулу и Куп него и да створимо велики, озбиљан, организован клуб на европском нивоу. Стога ћу дати све од себе да помогнем овој младој екипи. Нећу никога да спутавам, напротив. Сви наши млади играчи треба да добију пуну пажњу јер то заслужују самим тим што су у Звезди“.

На крају, реч је узео млади првотимац Милан Вукас, који је пренео
расположење које влада у екипи.

„Југовић је сјајна екипа, али ми смо сада спремни и за већа искушења. У Ненаду Перуничићу добили смо оно што нам је недостајало, главну фигуру на терену, правог вођу, поготово у игри у одбрани. У недељу идемо на победу“.

Подсећамо, Рукометни клуб Црвена звезда од ове утакмице започиње велику акцију за повратак навијача на трибине. Најпре, одлучено је да карте коштају симболичних 100 динара, а сви који дођу на Бањицу учествоваће у наградној игри. У полувремену они срећне руке добиће урамљен Звездин дрес, лопту са потписима свих играча, поклон-пакет који дарује спонзор „Подравка“, ручак за две особе у ресторану „Стенка“ или викенд за две особе у реномираном хотелу „Рекс“.

Претходни текстЗвезда на турниру у Израелу
Следећи текстИсправити грешке у игри