Прва прес конференција

51

Нови председник ФК Црвена звезда, Топлица Спасојевић, данас је одржао прес прву конференцију.

Како ћете као пословни човек успети да ускладите бројне обавезе са захтевним послом у Црвеној звезди.

„Све је ствар добре организације и жеље за радом. Наравно, потребно је оформити и добар тим, а Звезда већ има добар потенцијал. Са комисијама и радним групама које ћу оформити, као и са Управним одбором, створићемо један озбиљан и добар тим који ће моћи да оствари задатке које смо поставили и које је скупштина усвојила“.

Спасојевић је нагласио да његов мандат није приватизација клуба.

„Дошао сам као звездаш, спреман да помогнем, а када ће приватизација да се догоди, нико не зна. Када се на државном нивоу донесе одлука о приватизацији, Црвена звезда ће поступати по закону. Све ћу радити да буде у интересу Црвене звезде, можда и поставимо неку основу за приватизацију коју ће можда неко други да искористи. Звезда ће остати наша ко год јој био власник“.

Нови председник очекује улагања од стране нових спонзора.

„Разговараћемо прво са националним компанијама које имају жељу да се рекламирају преко Звезде која ће имати шта да им понуди у будућности, а наравно и са заинтересованим фирмама из иностранства. Морам да кажем да унос новца није услов уласка у Управни одбор јер су нам потребни и људи који су добри организатори, али и који имају спортски кредибилитет и који су доказани звездаши. Свако ко је звездаш и спреман је да помогне – добро је дошао. Ту наравно подразумевам и Делту којој ће бити понуђено место у Управном одбору као великој фирми. Оно што је важно је да проблем новца више неће бити изражен као у прошлости и имаћемо буџет примерен нашим условима. У овом тренутку треба да буде 40% већи“.

Спасојевић је прокоментарисао и своје добре односе са пословним људима на истоку и  западу.

„Имао сам срећу да сам био и у источној, и у западној Европи, и имам пријатеље за које се надам да ћу моћи да их на неки начин искористим у интересу Црвене звезде. Зато ћу настојати да продубим везе и са руским, али и са западним клубовима по разним основама – од спортских, преко техничких па до спонзорских. Звезда треба да буде део европске фудбалске породице где јој је по традицији и место“.

Најављене су промене дела статута који функцију генералног директора преименује у функцију генералног секретара.

„Треба ми одређено време да се упознам како клуб функционише. Да бих дао добар предлог, морам да сагледам ствари изнутра и да видим где су наше предности у кадровским и организационим потенцијалима, а где су нам недостаци. Потребно је време да склопим мозаик и тада ћу изаћи са предлогом око нових чланова Управног одбора и са одређеним персоналним и техничким решењима“.

Председник је истакао да ће се трудити да клуб буде организован тако да свако ради свој посао и да стручни људи буду задужени за струку.

„За финансије ће бити задужени људи који се баве финансијама, стручњаци за маркетинг биће задужени за маркетинг, а ја ћу бити координатор свих акција и помогаћу реализацији циљева. За спортски део ће бити задужени људи чији је то део посла и већ у зимском прелазном року ће бити првих потеза не само око појачања већ и око растерећења играчког кадра јер у овом тренутку је под уговором око 40 играча што је превише“.

За успехе у европским куповима који су увек приоритет, потребно је прво остварити техничке услове.

„Није довољно само ући у европска такмичења и тамо бити монета за поткусуривање већ треба у њима постизати успехе. Да би се то десило, морамо да направимо предуслове за резултате, да створимо снажну базу, а онда ће Европа да дође ка нама“.

Нови председник је најавио пуну подршку у раду Саши Јанковићу, актуелном шефу стручног штаба.

„У звездином је маниру да се тренеру да шанса, а он је већ на првој утакмици доказао да је храбар, да има идеје и да негује стил игре какав би Звезда требало да негује – офанзиван, са пуно голова, али без срљања. Зато има моју пуну подршку“.

Развијање скаутске службе је један од приоритета у стварању јаке базе, рекао је Спасојевић и потврдио да ће све структуре у клубу, па и скаутска, бити плаћане по учинку. Нови председник је потврдио и да ће лично допринети на материјалном плану, али и да ће посао председника радити волонтерски.

„Примања која ми припадају биће усмерена у посебан фонд за стимулацију играча и тренера у Омладинској школи“, истакао је први човек Црвене звезде који је наговестио поновно покретање акције „И ја сам звездаш“.

„У циљу проширивања базе, у којој су деца посебно важна, акција „И ја сам звездаш“ има потенцијал и има смисла наставити је у осавремењеном облику. Поменуо сам и идеју за снимање емисија о звездиној школи, организацију турнира за млађе категорије у малом фудбалу јер је све то у циљу тражења младих талената“.

Претходни текстБез предаје против књегиња
Следећи текст„Трофеј Београд“ у суботу