Тешке повреде Звонка Милојевића

464

Звонко Милојевић (36), некадашњи прослављени голман Црвене звезде, потом белгијских клубова Андерлехта и Локерена, доживео је у четвртак тешку саобраћајну несрећу у близини немачког града Ахена (покрајина Северна Рајна Вестфалија). Лекари Универзитетске клинике у овом граду и даље се боре за његов живот.

Захваљујући колегама из франкфуртских „Вести“ добили смо неке детаље ове несреће, која је данас све на „Маракани“ оставила без даха.

Локална штампа у Афену наводи да се удес догодио на аутопуту број 44, код укључења за Бројхвајден, и да је због те несреће саобраћај на овој деоници сатима био у прекиду.

Према извештају тамошње полиције који је прослеђен медијима, Звонко
Милојевић је управљао аутомобилом „ауди A6″, a са њим у возилу био је, на месту сувозача, 58-годишњи Милан Ловре, отац његовог некадашњег саиграча из Андерлехта Горана Ловреа. Несрећа се догодила у четвртак нешто иза поднева, у часу кад је испред раскрснице код Ахена на њих налетео шлепер којим је управљао 58-годишњи држављанин Пољске. Судар је био страховит. Милојевић и Ловре су тешко повређени јер је камион просто згњечио путнички аутомобил. Тек су ватрогасци успели да исеку згужвани лим и извуку двојицу повређених.

Помоћ им је на лицу места први указао лекар хитне помоћи, а потом су
болничким колима пребачени до клинике у Ахену. На место несреће убрзо је изашао и судски вештак, а полиција је иѕ хеликоптера начинила додатне снимке места несреће како би разласнила шта је претходило жестоком судару.

„Здравствено стање Звонка Милојевића лекари описују као веома тешко и нису се усудили да износе било какве прогнозе„, рекао је за „Вести“ Дејан Вељковић, близак пријатељ Милојевића и његов дугогодишњи менаџер. „Како смо обавештени, он има тешке повреде главе, кичме и унутрашња крварења. До сада је већ био подвргнут оперативном захвату који је трајао скоро пет сати, али и после тога лебдео је између живота и смрти.

Милан Ловре је такође задобио бројне повреде, али оне нису опасне по живот.

„Он се осећа добро, али се не сећа ниједног детаља несреће. Свести је дошао тек у болници“, каже Вељковић и додаје: „Звонко апсолутно није крив за несрећу. Он је најпажљивији возач кога знам. За десет година колико је живео у Белгији никада није добио ниједну саобраћајну казну, чак ни за неки ситни прекршај“.

Милојевић и Ловре кренули су у Србију, али њихово заједничко путовање
прекинуто је после само пар стотина километара и то на трагичан начин.

Како пишу франкфуртске „Вести“ у Немачку је данас допутовала Милојевићева супруга Марина, која бдије крај болесничке постеље свог тешко повређеног супруга.

Подсећамо, Звонко је на „Маракани“ провео пуних 12 година. Бранио је за све категорије Црвене звезде, од пионира до првог тима. Одиграо је 203 званичне утакмице за црвено-беле, у историји нашег клуба више од њега пред голом је био само његов учитељ Ратомир Дујковић. У првенству је носио Звездину „јединицу“ 150 пута, у Купу 36 (више од њега за Звезду су играли само Владица Поповић и Рајко Митић), а у европским куповима бранио је у 17 сусрета.

Милојевић је са Црвеном звездом освојио три титуле и четири пехара Купа, а највећи успех остварио је 1991. године кад је чувао мрежу против Коло-Кола, кад је наш тим у Токију освојио „Интерконтинентални Тојота куп“ и постао првак света. Бранио је и у финалу Суперкупа Европе, кад је Звезду са 1:0 савладао Манчестер Јунајтед, а Звонко на тој утакмици одбранио пенал.

Од Звезде се опростио 1997. године, кад је отишао у Андерлехт, а последњи пут је навукао рукавице у марту ове године бранећи за Локерен.
У међувремену, од 1995. до 1997. године десет пута је бранио и за
репрезентацију Југославије.

Милоје, сви у Звезди су уз тебе!

Претходни текстЖелимо пету победу
Следећи текстЛоше издање у Украјини