Састав за 51. Меч шампиона

67

Селектор Србије и тренер Црвене звезде Зоран Манојловић одредио је састав боксерске репрезентације за предстојећи 51. „Меч шампиона“ који ће се од 15. до 18. новембра одржати у Јагодини. Боје црвено-белих на престижном турниру браниће Марко Николић који ће се такмичити у категорији до 81. килограма. У својој конкуренцији наш боксер би требало да буде један од фаворита, пошто је прошле године био јуниорски првак државе.

– Шта год да Николић уради биће за њега драгоцено искуство, као и у осталом за све наше репрезентативне борце – каже пред почетак турнира Манојловић – Другог боксера из Црвене звезде који је био на списку –Зорана Поповића нисам повео јер је још јуниор и проценио сам да није добро да га излажем таквим напорима. За нас је битно да на свом терену што дуже останемо у конкуренцији и тако скупимо што више мечева који ће нам омогућити да у будућности будемо спремнији.

Ове године конкуренција ће поново бити жестока с обзиром да су своје учешће најавили борци из Бугарске, Мађарске, Албаније, Словеније, Русије, Молдавије, Румуније, па чак и из Алжира и са Непала! „Златну рукавицу“ најстарије српско боксерско признање брани наш Зоран Митровић, а што се тиче наградног фонда победа у финалу доноси 200 евра, док освајач главног трофеја носи и додатних 500 евра.

Састав „А“ тим Србије: до 51 кг – Маговац (Раднички Београд); до 54 кг – Станковић (Мачва); до 57 кг – Богдановић (Каблови); до 60 кг – Јањић (Гоша); до 64 кг – Пиперски (Банат); до 69 кг – Митровић (Мачва); до 75 кг – Чуровић (Лозница); до 81 кг – Николић (Црвена звезда);  до 91 кг – Срдић (Суботица); преко 91 кг – Марчета (Металац Краљево).

Распоред такмичења
15. новембар: долазак делегација у Јагодину
16. новембар: мечеви четвртфинала (почетак 17.00 ЦЕТ)
17. новембар: мечеви полуфинала (почетак 17.00)
18. новембар: финалне борбе (почетак 12.00)

Претходни текстПрвенство за пионире
Следећи текстЛош дан за тенисере